BREAKING NEWS

Strong accusations crack! He announced his candidacy in the primaries, and suddenly resigned from the Democratic Party

Strong accusations crack! He announced his candidacy in the primaries, and
x
BREAKING NEWS

From jealousy to drugs, the testimony of the Albanian who killed his 19-year-old girlfriend in Greece is clarified

From jealousy to drugs, the testimony of the Albanian who killed his 19-year-old
x
BREAKING NEWS

Reported crime? He killed his 19-year-old girlfriend, what the Albanian wrote on social networks amid his suffering

Reported crime? He killed his 19-year-old girlfriend, what the Albanian wrote on
x
BREAKING NEWS

The primaries for the May 14 race! Berisha 'resigns' from 4 municipalities, the last details from the 'Reestablishment' process

The primaries for the May 14 race! Berisha 'resigns' from 4
x
BREAKING NEWS

COVID in Albania, the Ministry of Health reveals the daily balance

COVID in Albania, the Ministry of Health reveals the daily balance
x
BREAKING NEWS

The EU is coming to Tirana on Tuesday, the agreements that are expected to be signed are revealed

The EU is coming to Tirana on Tuesday, the agreements that are expected to be
x
BREAKING NEWS

The board does not find "calmness", changes the price of oil again less than 24 hours after the previous day's change

The board does not find "calmness", changes the price of oil again
x
BREAKING NEWS

Will the situation worsen in the opposition protest? The US Embassy issues an urgent appeal to Americans living in Albania

Will the situation worsen in the opposition protest? The US Embassy issues an
x

Rajoni

The difficult days for Serbia begin, the German plan to change Vu?i?'s "two chairs" policy begins, Scholz's adviser "lands" in the region, gets out of the game and the "Open Balkans"

The difficult days for Serbia begin, the German plan to change Vu?i?'s

Serbia is the only country in the region that has not imposed sanctions on Russia, while other Western Balkan countries have aligned all their policies with those of the European Union. Another strong issue where Serbia is being put under a lot of pressure is the recognition of Kosovo. In recent months, internationals have increased their presence in Belgrade, holding frequent meetings with Serbian President Aleksandar Vucic. The European Parliament has gone even further, as it has demanded that negotiations with Serbia be suspended if it does not follow Western policy. Vucic is facing difficult meetings, but the signals from him are that for the moment Belgrade will continue to follow the same policy. But on the other hand, October 8 will be the day that we will learn the clear position of Vucic.

Vucic meets Scholz's adviser

Germany seeks to bring peace to the Western Balkans. Serbian President Aleksandar Vucic met yesterday with the German government's special envoy for the Western Balkans, Manuel Sarrazin, to discuss the continuation of the Belgrade-Pristina dialogue and the current situation in the region. They discussed the importance of continuing the dialogue, as well as the importance of preparing for meetings within the Berlin Process. He also noted that Serbia is continuing a policy of a responsible approach to all regional issues, as the best way to maintain stability and progress in the entire region. On the other hand, Germany has started preparations to activate the Berlin Process. "On November 3, the Berlin summit will be held and these weeks I am traveling to the Balkans to raise expectations for the Berlin Process. We are confident that we will move forward in terms of the Common Regional Market, solidarity in energy and the Green Agenda, as well as cooperation between young people in the region. So we want to raise the expectations of the Berlin Process and that is a good thing. This Process aims to achieve positive things for the citizens of this region. It is not against this or that project. The Berlin process is about moving things forward and we are trying to help in this development", said the German envoy for the Western Balkans. as well as cooperation between young people in the region. So we want to raise the expectations of the Berlin Process and that is a good thing. This Process aims to achieve positive things for the citizens of this region. It is not against this or that project. The Berlin process is about moving things forward and we are trying to help in this development", said the German envoy for the Western Balkans. as well as cooperation between young people in the region. So we want to raise the expectations of the Berlin Process and that is a good thing. This Process aims to achieve positive things for the citizens of this region. It is not against this or that project. The Berlin process is about moving things forward and we are trying to help in this development", said the German envoy for the Western Balkans.

Presidenti: Serbia në rrugën drejt BE-së, por si shtet i pavarur

Gjithashtu,Vuçiç ka takuar dje raportuesin e Parlamentit Evropian për Serbinë, Vladimir Bilçik dhe anëtarin e Delegacionit të Komisionit për Stabilizim dhe Anëtarësim në Parlamentin Evropian, Matja? Nemec. Ai ka nënkuptuar se politika e tij me dy karrige nuk do të ndryshojë. “Serbia mbetet në rrugën e BE-së, por si një vend i pavarur dhe sovran që merr vendimet e veta lidhur me interesat e saj shtetërore dhe kombëtare”, theksoi Vuçiç. Ai tha se përsëriti qëndrimet e njohura të Serbisë për sfidat e shumta me të cilat përballet jo vetëm vendi i tij, por edhe i gjithë rajoni dhe BE-ja, si dhe në arenën politike globale.

8 tetori

Presidenti serb ka paralajmëruar se do të mbajë një fjalim drejtuar kombit më 8 tetor, në të cilin do të flasë për lëvizjet, vendimet dhe çfarë politikash do të ndjekë ai në periudhën e ardhshme. Gjithashtu përmendi angazhimet që do të ketë gjatë ditëve në vijim me takime të rëndësishme në Bullgari, Hungari dhe Çeki. Ndër të tjera, Vuçiç paralajmëroi një vendim kundër Kosovës, por më parë tha se do të shohë se çdo të ndodhë me aplikimin e tyre për anëtarësim në Këshillin e Europës. Presidenti serb nënvizoi se e di shumë mirë nga i vjen presioni për të marrë vendime të vështira, por nuk pranoi të japë shumë detaje, siç tha ai për të mos dëmtuar vendin. “Unë nuk po luftoj për Putinin apo Bidenin. Jo për askënd. Unë po luftoj për të gjithë qytetarët e Serbisë, për këtë vend. Nuk më interesojnë liderët e huaj, apo gjithçka që ata kanë për t’i thënë Serbisë. Por po shikoj që në këto momente të vështira, Serbia të mos jetë nën sulmin e tyre”, tha presidenti.