BREAKING NEWS

COVID-19 mutations are circulating in the country, IPH directors warn citizens: These are the three signs that prove it!

COVID-19 mutations are circulating in the country, IPH directors warn citizens:
x

Rajoni

Hoti accepts the conclusions of the Constitutional Court: We will continue to perform our duties, government acts are not affected by the decision

Hoti accepts the conclusions of the Constitutional Court: We will continue to

The Prime Minister of Kosovo, Avdullah Hoti, stated yesterday at a press conference organized in front of journalists, that he fully accepts the decision taken by the Constitutional Court and that he will respect this decision. "You are aware that the decision of the Court has been made public, of course I fully accept this decision and I will respect it without any discussion. I will not question it at all. I am glad that the Constitutional Court has clarified that the decisions of the current government remain in force and the government remains in office. We will continue to perform the tasks. It is now a constitutional obligation to follow the procedures for holding elections. "We will fulfill our obligations, I want to assure all citizens that we will be on top of the duty towards the obligations", he said. The Prime Minister also spoke about the fact whether the decisions taken by this government will remain in force, a fact that has raised many concerns since becoming aware of the decision of the Constitutional Court. "The Constitutional Court has clarified that based on the principle of legal certainty and the fact that this judgment can not have retroactive effect, the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government. a fact that has raised a lot of concern since becoming aware of the decision of the Constitutional Court. "The Constitutional Court has clarified that based on the principle of legal certainty and the fact that this judgment can not have retroactive effect, the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government. a fact that has raised a lot of concern since becoming aware of the decision of the Constitutional Court. "The Constitutional Court has clarified that based on the principle of legal certainty and the fact that this judgment can not have retroactive effect, the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government. "The Constitutional Court has clarified that based on the principle of legal certainty and the fact that this judgment can not have retroactive effect, the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government. "The Constitutional Court has clarified that based on the principle of legal certainty and the fact that this judgment can not have retroactive effect, the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government. the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government. the decisions of the current government remain in force and the government remains in office until the election of the new government. We will continue to do our duty. We will fulfill our obligations arising from the Constitution and the decision of the Constitutional Court. I want to reassure the citizens that we will continue to deal seriously with the pandemic situation, a war that so far we have had good results, with an extraordinary work done by all combined institutions ", explained the head of the Kosovo government.

Hoti demands not to hinder the work of the government

Following his speech at the press conference where he declared the acceptance of the decision of the Constitutional Court, Hoti said that his wish, as well as the request of the business community, is that the Assembly not be dissolved without the approval of budget for 2021. “Now we have before us a very important task such as the budget for 2021. I call here before you, that the Assembly is not dissolved without the approval of next year's budget. Even in the meeting with the business community, it was their request that the budget be approved without being distributed to the Assembly. "All institutions will continue their work and agenda and I, as the Prime Minister of the country, will personally take care that no work is left behind, until the formation of a new government with a full mandate", said Hoti.

Hoti leaves open the possibility to run again

Kryeministri është shprehur edhe në lidhje me koalicionin dhe mbi faktin se sa e ndjen veten të gatshme LDK që të kandidojë e vetme në zgjedhje. “Koalicioni ka funksionuar, ndoshta jo perfekt, por gjithsesi goxha mirë. Jemi duke bërë të gjitha përgatitjet për të shkuar të vetme si LDK në zgjedhje. Kemi përvojën e duhur si parti dhe bagazhin e duhur nga kaq muaj qeverisje që të jemi fitues potencialë në zgjedhje”, tha ai. I pyetur nga gazetarët se a do të jetë sërish kandidat për kryeministër, Hoti tha se kjo do të diskutohet brenda partisë dhe strukturave të saj. “Do të diskutojmë brenda strukturave të partisë, jemi në pozicion të mirë duke parë edhe arritjet e kësaj qeverie. Kemi marrë qeverinë në një situatë kur ekonomia ishte e mbyllur dhe bëmë të pamundurën që ta hapnim. E gjetëm vendin në një situatë të ngrirë me të gjithë partnerët ndërkombëtarë. Me qindra dhe mijëra euro dhe dollarë amerikanë të ngrira si pasojë e sjelljes së qeverisë paraardhëse. Kemi hapur dyert me të gjithë partnerët ndërkombëtar pa përjashtim. Kemi arritur marrëveshjen e Uashingtonit ”, tha Hoti, duke bërë një bilanc të muajve që ka qenë në qeveri. Në përfundim Hoti ka siguruar mbi faktin që të gjitha pikat e marrëveshjes së Uashingtonit do të zbatohen, madje sipas tij në disa prej pikave është shënuar tashmë progres.