BREAKING NEWS

NAME/ Serious incident in the hospital of Gramsci, the patient jumps from the fourth floor, the first details are disclosed

NAME/ Serious incident in the hospital of Gramsci, the patient jumps from the
x
BREAKING NEWS

30 minutes before the session, Berisha makes an unexpected move, this is what is happening in the blue headquarters

30 minutes before the session, Berisha makes an unexpected move, this is what is
x
BREAKING NEWS

"Criminal act"/ The former socialist mayor of this city denounces the Socialist Party: They don't allow me to...

"Criminal act"/ The former socialist mayor of this city denounces the
x
BREAKING NEWS

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident
x
BREAKING NEWS

Knife wounds in Tirana, the first details emerge

Knife wounds in Tirana, the first details emerge
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you terrified me

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the "scenario" of the campaign: I find it a tempting measure, because in front of a powerful mediaticish candidate...

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the
x
BREAKING NEWS

"He killed him with a knife, he with a pistol", says the witness of the fight with two victims in Kavaja

"He killed him with a knife, he with a pistol", says the witness of
x

Rajoni

Serbian media: Will the five EU states recognize Kosovo based on the Franco-German plan?

Serbian media: Will the five EU states recognize Kosovo based on the

Nuk dihet nëse Serbia ka plan dhe strategji për marrëdhënie të mëtejshme me pesë vendet e BE që nuk e njohën pavarësinë e Kosovës, por e pranuan planin franko-gjerman që duhet të mundësojë anëtarësimin e papenguar të Kosovës në institucionet ndërkombëtare. Mediat serbe shkruajnë se prej kohësh është përfolur se plani i BE-së dhe SHBA-së për të normalizuar marrëdhëniet ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës në të ardhmen e parashikueshme duhet të çojë në normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës në bazë të njohjes reciproke. Kjo mund të çojë në një ndryshim në qëndrimin e këtyre pesë vendeve të cilët nuk e njohin akoma Kosovën si shtet sovran dhe të pavarur dhe është gjithashtu e mundur që të kthehet procesi në të cilin disa prej tyre njohin Kosovën dhe mohojnë mbështetjen për Serbinë. SHBA dhe BE kanë zhvilluar konsultime më këto vende para se të hyjnë në këtë proces, por nëse Serbia vazhdon akoma të mos vendose sanksione ndaj Rusisë  dhe nuk e pranon marrëveshjen për Kosovën që këto pesë shtete të njohin Kosovën. Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, duke raportuar para opinionit për situatën në të cilën ndodhet Serbia, tha se për shkak se ato vende e kanë njohur propozimin franko-gjerman, praktikisht është miratuar korniza e re e negociatave ndërmjet Serbisë dhe BE-së. Rëndësia e qëndrimeve të këtyre pesë vendeve qëndron, ndër të tjera, në faktin se, dhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka mirëpritur propozimin franko-gjerman dhe kërkesën shoqëruese që Kosova të formojë Bashkimi i Komunave Serbe, vetëm me kusht që pesë anëtarët e BE-së që nuk e njohën Kosovën ta njohin atë. Por Brukseli, Berlini apo Parisi nuk mund t'i japin këto garanci në emër të Spanjës, Greqisë, Qipros, Sllovakisë apo Rumanisë.

Most read