BREAKING NEWS

"McGonigal fooled everyone", Likometa reacts to the corruption of the former agent: There are attempts to smear Edi Rama in the USA

"McGonigal fooled everyone", Likometa reacts to the corruption of the
x
BREAKING NEWS

Will Rama's gifts be confiscated by the FBI? The former MP divulges details from the investigation: Here is what is expected to happen

Will Rama's gifts be confiscated by the FBI? The former MP divulges details
x
BREAKING NEWS

"No one would refuse the 'FBI' business card", Vangjeli reveals the "unsaid": He tells you who McGonical met in Albania

"No one would refuse the 'FBI' business card", Vangjeli
x
BREAKING NEWS

"Historical shame if it happens", lawyer Ngjela comes out with a strong reaction: Albin Kurti will not accept this insult to the Albanian nation

"Historical shame if it happens", lawyer Ngjela comes out with a
x
BREAKING NEWS

Should the FBI investigate Rama? Habit Kreshnik Spahiu

Should the FBI investigate Rama? Habit Kreshnik Spahiu
x
BREAKING NEWS

'He may have sent this email out of jealousy', journalist reveals details of McGonigal case: Court requested documents and information on…

'He may have sent this email out of jealousy', journalist reveals
x
BREAKING NEWS

Lorenc Vangjeli 'explodes', bursts the strong statement about former FBI agent McGonigal: He received millions of euros in Albania and Kosovo, met businessmen, politicians, judges and prosecutors

Lorenc Vangjeli 'explodes', bursts the strong statement about former
x
BREAKING NEWS

"A scammer came...", the analyst cracks the strong statement: McGonigal understood that this is where the money is made, boasted that they had a friend in the FBI

"A scammer came...", the analyst cracks the strong statement:
x

Rajoni

Tensions flare up again between Kosovo and Serbia, Kurti clashes with Edi Rama's partner, Vucic: Milosevic's minister regrets that I have been released from prison, he will not achieve his goals with Kosovo

Tensions flare up again between Kosovo and Serbia, Kurti clashes with Edi

The situation between Serbia and Kosovo is not calm. Prime Minister Albin Kurti insists that the agreement proposed by France and Germany be reached in Brussels, which between the lines means the recognition of Kosovo. On the other hand, the president of Serbia, Aleksandar Vucic, is totally against it. Recently, a long-distance argument broke out between him and Kurt. Vucic responded to the statement of the Prime Minister of Kosovo, Albin Kurti, who said that he will not go to Brussels just for license plates, but for a final agreement with mutual recognition. From Norway, where he is on an official visit, the Serbian president has repeated the statement given a day earlier to the Prime Minister of Kosovo that the issue of the status of Kosovo is closed for him. It has not even spared the irony. "Did he say that for him the issue of status is over?" For me too, the status issue has long been over, in accordance with the UN Charter and UN Resolution 1244. If it's going to go, let it go, way to go. Have a good time in Brussels," he added ironically.

Albin Kurti does not back down

The Prime Minister of Kosovo Albin Kurti stated yesterday that he is ready to discuss the unification of Serbian municipalities and the rights of Serbs in Kosovo, but not as a precondition for dialogue, but as part of the discussion on the normalization of relations between Belgrade and Pristina with the proposals of Germany and France. In an interview with the German daily Frankfurter Allgemeine Zeitung, Kurti said that in the last 10 years, 33 agreements have been concluded in Brussels, of which two thirds have not been implemented in Serbia. "I accept that those 33 agreements exist and I am ready to take them all into account when the official talks on the normalization of relations on the basis of the German-French proposal in Brussels begin. Serbia wants to single out that one agreement and ignore the other 32, as well as the Franco-German plan. I will not participate in this", said Kurti. "If we talk about the normalization of our relations, I am ready to talk about the community and the rights of the Serbian minority, but not as a precondition for the talks, but as an integral part of them," he added.

Kryeministri i Kosovës  “demaskon” Serbinë

Kurti tha se Serbia “përsërit vazhdimisht se nuk do ta njohë kurrë Kosovën”, se Kosova është një “shtet artificial”, dhe se “në atë gjendje gjoja artificiale, ai dëshiron një bashkësi shumë reale të komunave”. Zgjidhja serbe është ‘ju nuk ekzistoni, por ne duam diçka nga ju’. Ai nuk do të jetë në gjendje ta bëjë këtë. Përveç kësaj, kur luteni për diçka, gjithmonë duhet të keni parasysh se e njëjta kërkesë mund t'ju drejtohet edhe juve. Në Kosovë, pakicat përbëjnë rreth tetë për qind të popullsisë, në Serbi rreth 20 për qind. Serbia duhet të kujdeset për parimin. Po ashtu, Gjykata jonë Kushtetuese tha se ZSO nuk është në përputhje me Kushtetutën e Kosovës”, tha Kurti.  

Kurti: Vuçiçit i vjen keq që jam liruar nga burgu

Kryeministri kosovar, duke iu përgjigjur pyetjes se a e ka rënduar fakti që ka qenë në burg në kohën e Sllobodan Millosheviçit, kur ministër i Informatave ishte presidenti aktual i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, tha se për të “nuk është aq shumë problemi se çfarë ishte Vuçiç, por çfarë nuk tregon as sot as më të voglin keqardhje për atë që ishte”. “Në vend që të pendohet që ka qenë ministër i informacionit i Millosheviçit, ai i vjen keq që jam liruar nga burgu më shumë se një vit pasi ai u rrëzua nga pushteti”. Ai e tha këtë në disa raste dhe kjo më acaron. Nuk bëhet fjalë për atë që kam kaluar në burg, por për faktin se pak ka ndryshuar në Serbi”, tha Kurti. I pyetur për kritikat e Përfaqësuesit të Lartë Josep Borrell se ai ishte kokëfortë kundër një kompromisi në bisedimet e fundit në Bruksel, Kurti tha se "nuk është kokëfortë, por besnik i parimeve". “Ka parime dhe vlera që unë i përmbahem dhe që nuk i negocioj në Bruksel”. Ne nuk do të shkojmë në Bruksel për të folur për policinë, prokurorët, doganierët apo kadastrat. Ne jemi atje si përfaqësues të dy vendeve për të diskutuar normalizimin e marrëdhënieve të tyre. Është një dialog për një marrëveshje themelore, jo një dialog për të kapërcyer krizën. “Nuk kemi nevojë për dialog për hir të dialogut dhe as për të treguar se Brukseli është aktiv”, tha Kurti.