BREAKING NEWS

PD primaries/ Counting closes in branch 5 of Tirana, who wins from the 7 candidates

PD primaries/ Counting closes in branch 5 of Tirana, who wins from the 7
x
BREAKING NEWS

Kokalari does not hold back against the DP deputy: He is loyal, but some power should be taken away from him

Kokalari does not hold back against the DP deputy: He is loyal, but some power
x
BREAKING NEWS

"Your figures are inconsistent with those of the DP", the journalist "closely voices" Alimehmet

"Your figures are inconsistent with those of the DP", the journalist
x
BREAKING NEWS

Primaries/ Only got 32 votes, Sazan Guri bursts into accusations: They stole me too

Primaries/ Only got 32 votes, Sazan Guri bursts into accusations: They stole me
x
BREAKING NEWS

Have there been socialist voters? I am surprised by Sali Berisha's answer

Have there been socialist voters? I am surprised by Sali Berisha's answer
x
BREAKING NEWS

EU summit in Tirana, Vucic changes his mind? This is when the Serbian president is expected to make the decision

EU summit in Tirana, Vucic changes his mind? This is when the Serbian president
x
BREAKING NEWS

"There were socialists in the DP lists"/ The studio debate between the candidates in Kama and Flamur Nokës broke out

"There were socialists in the DP lists"/ The studio debate between the
x
BREAKING NEWS

NAME/ PD primaries, the counting for the Municipality of Durrës ends, here's who won

NAME/ PD primaries, the counting for the Municipality of Durrës ends,
x

Rajoni

"Alert and ready to act"/ Are tensions expected in the north of Kosovo? NATO makes the urgent move. The most recent decision is clarified

"Alert and ready to act"/ Are tensions expected in the north of

According to the deputy commander of KFOR, Luca Piperni, the peacekeeping forces cannot rule out the possibility of tensions in the north of Kosovo when the deadline for registering cars with Serbian license plates expires on October 31.

The NATO peacekeeping force in Kosovo (KFOR) announced that on September 27, exercises codenamed "Golden Sword" will take place in an exercise area of ??the "Novo Selle" camp, in the municipality of Vushtria. this town is located near Mitrovica.

In a press release, KFOR said that the EULEX Rule of Law mission will also be included in the exercise. "The exercise will be placed in a context of the emergency response operation, where KFOR personnel will continue to act in close coordination with the Kosovo Police and the EULEX mission."

The KFOR exercise is part of the plans published at the beginning of this month by the KFOR troops, where it was announced that from September 27 to November 2 "they will conduct a routine exercise with one of its units reserves", and this will automatically lead to a temporary increase in the number of NATO troops on the ground. These exercises, which are also involving the NATO reserve units, will take place just one month before the deadline set by the Kosovo government for the ban on the circulation of cars with license plates of Serbian cities issued by the Serbian authorities to the Serbs of the north of Kosovo.

"Alert and ready to act"

Sipas krerëve të forcat paqeruajtëse të NATO-s në Kosovë, situata aktualisht në veri është e qetë, por e brishtë. Andaj KFOR-i nuk përjashton mundësinë e tensioneve të reja, kur të skadojë afati i regjistrimit të makinave të serbëve deri më 31 tetor që qeveria e Kosovës e ka përcaktuar dhe që po kundërshtohet nga Serbia. “Ne jemi vigjilentë dhe të gatshëm për të vepruar, nëse kemi rritje të tensioneve, mirëpo edhe mund të rrisim numrin e forcave rezerve dhe këtë vendim mund ta marrim brenda një kohe të shkurtër”, ka thënë zëvendëskomandanti i KFOR-it, Luca Piperni, gjatë një takimi me gazetarët në Prishtinë. NATO në kuadër të forcës paqeruajtëse KFOR, aktualisht ka rreth 3,700 trupa në Kosovë.

Ten days ago, however, a military contingent from the United Kingdom arrived in Kosovo to participate in exercises aimed at maintaining "a high level of readiness and to contribute to maintaining a safe environment and freedom of movement for all the people in Kosovo".

On July 31, when the Kosovo government imposed reciprocity on travel documents and Serbian car license plates, there were clashes in northern Kosovo between Kosovo police and local Serbs. The Serbs set up barricades on the road and they left only when NATO peacekeeping forces intervened and the Kosovo government agreed to postpone the deadline for implementing the license plate decision until October 31./ Deutsche Welle