BREAKING NEWS

Faced for the first time with critical voices against him, 2 important movements of Lulzim Basha are revealed today

Faced for the first time with critical voices against him, 2 important movements
x

Shëndeti

Which is better for our health, solid or liquid soap? Experts make important information public

Which is better for our health, solid or liquid soap? Experts make important

Hands should definitely be washed several times during the day to avoid as much contamination by bacteria.

In this mission of absolute purity, soap is the key element in use.

For many years, in Albanian shops we have bought simple soap mainly in a rectangular shape.

When it comes to soap, claims have always been low until liquid soap arrived on the market.

The latter began mass production in 1980.

This new introduction was accompanied by numerous debates about the advantages and disadvantages of using both types.

Bacteria

Since entering the market, liquid soap has been touted as a strong anti-bacterial.

Since people have used soap molds for centuries, it seems that bacteria have not been its strongest point.

In 1988, a study was conducted to see if bacteria that accumulate in the soap mold are easily transferred to the skin.

The conclusion was that the bacteria in solid soap were not transferred to the skin and diseases could not be spread by hand washing.

Niveli i Pehashit

Përkrahësit e sapunit të lëngshëm thonë se kallëpi ka një efekt përtharës për lëkurën.

Kjo ndodh sepse kallëpi i sapunit ka një nivel më të lartë pehashi, gjë që e than lëkurën, sidomos atë të ndjeshme.

Megjithatë, kohët e fundit, në treg mund të gjeni sapunë që përmbajnë glicerine, e cila sipas të dhënave të AgroWeb.org, është mjaft terapeutike për lëkurën.

Aroma

Disa njerëz janë alergjikë ndaj aromave dhe preferojnë sapunët neutralë.

Por, ndërkohë që është e vështirë të gjesh sapunë të lëngshëm pa aromë, kallëpë sapuni neutral gjen sa të duash.

Kur e Çon Sapunin Dëm

Kur i lajmë duart me sapun, kallëpi fërkohet nëpër duar deri sa të krijohet shkuma e dëshiruar.

Me sapunin e lëngshëm, shumica e tij çohet dëm sepse nuk përcaktohet dot sasia e nevojshme për të krijuar shkumën e mjaftueshme.

Ushqyesit Për Lëkurën

Disa sapunë përmbajnë elementë shtesë aromatikë për zbutjen e mëtejshme të lëkurës.

Këto sapunë janë irritues për lëkura të ndjeshme, ndërkohë që disa sapunë të lëngshëm përmbajnë elementë më të butë.

Heqja e Lëkurave Të Vdekura

Sapunët përmbajnë më shumë kokrriza që heqin lëkurat e vdekura, ndërsa lëngjet duhen kombinuar me një sfungjer që të krijojnë efektin e dëshiruar.

Po në përdorimet afatgjata, sapunët e lëngshëm bëjnë një punë më të mirë në zbardhjen e lëkurës.

Përbërësit Bazë

Një kallëp sapuni përmban yndyrna shtazore dhe vajra bimorë.

Sapuni i lëngshëm, përgjithësisht është me bazë hidrokarburesh dhe përmban stabilizues kimikë të ndryshëm që në përdorim masiv mund të rrisë toksinat e përthithura në organizëm.

Liquid soap is less preferred by people who are sensitive to the environment because in addition to wrapping plastic, these products pollute the environment more.

Soap molds, on the other hand, cost less than liquid soaps.

The choice between the two lies in the hand and the preferences of the consumer.

AgroWeb.org recommends herbal soaps and wash your hands as often as possible to avoid disease.

Read carefully the labels of the soaps you buy.

Whatever the parameters of these two alternatives, one thing is for sure, the soap mold never runs out of time./AgroWeb.org