BREAKING NEWS

Coronavirus on the verge of extinction in Albania, here are how many people have been infected with Covid-19 in the last 24 hours, no loss of life

Coronavirus on the verge of extinction in Albania, here are how many people have
x
BREAKING NEWS

Medicine in mourning / The well-known Albanian doctor dies, his colleagues give the sad news: Great loss! (NAME + PHOTO)

Medicine in mourning / The well-known Albanian doctor dies, his colleagues give
x

Shëndeti

Be careful / These are 4 cases when eating bananas causes health problems

Be careful / These are 4 cases when eating bananas causes health problems

Do not be surprised, but bananas cause stomach aches but not in everyone.

The reason why this happens is believed to be related to stomach allergy, a disorder of the digestive system or due to an infection.

Last but not least is that the pain may appear because the stomach may be sensitive to bananas.

Banana Maturity

The ripeness of the banana, according to experts, affects the amount of starch found in this fruit.

The more unripe the banana, the more starch it has.

An unripe banana, ie green in color, has 12 times more starch than a ripe banana.

Foods high in starch are very difficult to digest and often produce gases in the digestive system.

Doing so can cause pain in some people.

So if your stomach is sensitive to bananas choose the most ripe one.

Spastic colitis

Spastic colitis or Irritable Bowel Syndrome is characterized by:

Abdominal pain and / or bloating

Stool disorders such as diarrhea or constipation

Feeling of rapid satiety after eating.

Këto probleme mund të kenë një kohëzgjatje mbi tre muaj, thonë ekspertët.

Njerëzit që vuajnë nga ky problem kanë vënë re se bananja i përkeqëson simptomat sepse shkakton gazra të tepërta në sistemin tretës.

Kjo nuk është problem për njerëzit që kanë një tretje normale por në rastin e këtij koliti, bananja mund të shkaktojë dhimbje dhe parehati.

 Alergjitë

Ka njerëz që janë thjesht alergjikë ndaj bananes.

Ky problem manifestohet me simptoma të alergjive të tjera, pra me tështima, vështirësi në frymëmarrje dhe kollë.

Proteinat e bananes kanë të njëjtën strukturë si poleni dhe për këtë arsye, bananja shkakton jo vetëm dhimbje stomaku por edhe prek rrugët e frymëmarrjes.

Njerëzit që janë alergjikë ndaj mështeknës apo gomës kanë reagim të ngjashëm ndaj bananes.

Intoleranca Ndaj Fruktozës

 Fructose is a simple sugar found in many fruits, including bananas.

Although a banana contains 5% fructose, a very low amount, for some people bananas can be a problem because the stomach can not digest and thus hurts.

Fructose intolerance is diagnosed in the first months of life./ AgroWeb.org