BREAKING NEWS

Negotiations / European Parliament gives the GREAT NEWS for Albania

Negotiations / European Parliament gives the GREAT NEWS for Albania
x

Shëndeti

Fight stomach ulcer, these are natural cures with immediate effects (Foods you should avoid)

Fight stomach ulcer, these are natural cures with immediate effects (Foods you

Gastric or peptic ulcer: It is a painful disease that affects millions of people worldwide.

The bacterium H. pylori is the leading cause of damage to the stomach lining, however ulcers can also be caused by abuse of aspirin, ibuprofen and similar medications.

Gastric ulcer is treated with medications that aim to reduce and block stomach acidity.

Alternatively you can utilize some natural products and cures that improve stomach health. Read below the list compiled from AgroWeb.org data.

Flavonoidët

Flavonoids are natural ingredients in fruits and vegetables such as apples, red grapes, broccoli, legumes, forest fruits and green tea.

These foods are good for the stomach and protect it from bacteria.

Jamballi

This plant, which is also taken as a supplement, prevents the development of the bacteria responsible for the ulcer.

However, consuming large amounts of it will aggravate heart disease or high blood pressure if you suffer from them.

Consult your doctor.

Probiotic

Probiotics are important microorganisms for the digestive system.

You can find them in bulk in yogurt, or you can take them as supplements.

Studies cited by AgroWeb.org say probiotics kill bacteria and speed up healing in people who are already taking anti-ulcer medications.

Honey

Honey contains a minimum of 200 beneficial substances and antioxidants.

Ai është armik i baktereve, përfshirë atë që shkakton ulcerën.

Për sa kohë nivelet e sheqerit janë normale, ju mund ta përdorni mjaltin si ëmbëlsues dhe të qetësoni ulcerën.

Hudhra

Ekstraktet e hudhrës janë ideale për të shmangur zhvillimin e bakterit të ulçerës.

Por nëse merrni ilaçe për hollimin e gjakut, duhet të tregoni kujdes me hudhrën sepse ajo kryen të njëjtën gjë.

Boronica e kuqe

Lëngu i këtij fruti është efikas kundër infeksioneve urinare dhe baktereve të ulcerës.

Megjithatë, nuk duhet të pini shumë lëng, sepse përmban shumë sheqer dhe mund të shkaktojë probleme me tretjen.

Frutat, Perimet dhe Drithërat

Një regjim ushqimor i pasur me fruta, perime dhe drithëra të plota është shumë i rëndësishëm për shëndetin e të gjithë organizmit dhe të stomakut në veçanti.

Një regjim i pasur me vitamina përshpejton shërimin e ulcerës.

The best foods that you can consume regularly against ulcer are: oregano, rosemary, dark chocolate, forest fruits like blueberries, strawberries and others and black olives.

Ulcers and Foods to Avoid

People suffering from ulcers or heartburn should be careful not to consume coffee, carbonated beverages, chili peppers, processed foods, high-salt foods, fried foods, citrus fruits and tomatoes./AgroWeb.org