BREAKING NEWS

Negotiations / European Parliament gives the GREAT NEWS for Albania

Negotiations / European Parliament gives the GREAT NEWS for Albania
x

Shëndeti

Do not ignore / The first symptoms of rheumatism and arthritis, this is the risk

Do not ignore / The first symptoms of rheumatism and arthritis, this is the risk

Timely diagnosis of many diseases becomes easier if the person 'listens' to his body.

Such is the case of joint pain or rheumatoid arthritis.

What Is Rheumatoid Arthritis?

This disease is related to the chronic inflammation that affects the joints and affects women more than men.

According to data from AgroWeb.org, rheumatoid arthritis is an autoimmune disease.

This means that the human immune system derails and attacks the body.

Such an attack is carried out by white blood cells that instead of attacking bacteria and infections, strike healthy tissues around the joints.

The disease is manageable through medication.

How To Distinguish The Symptoms Of Rheumatoid Arthritis

Joint Pain

Pain is the main symptom that characterizes this disease.

The pain first starts in the fingers and then spreads to the joints, shoulders, hips and knees.

Wrist pain is an important indicator in diagnosing this disease.

Sense of Stiffness

This disease is also associated with the feeling of stiffness in the joints, which appears in the morning.

Usually, the person has difficulty moving the joints.

If this symptom lasts for more than six weeks, AgroWeb.org recommends that you consult a physician.

SWELLING

In its beginnings, the disease also appears with swelling of the joints and fingers of the hand and foot.

You may also have difficulty wearing shoes as a result of swelling.

Unbearable Heat

Një gjë e tillë mund të mos jetë shumë e dukshme, por kyçet e prekura nga inflamacioni ndihen shumë të nxehta në prekje.

Zakonisht kur kyçet dhe gishtat janë tepër të nxehtë ato janë edhe të ngurtë.

Mosfunksionimi I Kyçeve

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, kjo sëmundje pengon kryerjen e aktiviteteve të përditshme.

Nëse ajo prek kryesisht gjunjtë, ju mund të keni vështirësi të ngjisni ose zbrisni shkallët.

Lodhje

Të gjithë njerëzit e prekur nga kjo sëmundje ndihen tepër të lodhur.

Lodhja është simptomë kryesore e shumë sëmundjeve autoimunitare.

Ndjesia E Të Qenit Sëmurë

Artriti reumatoid shkon përtej dhimbjes së kyçeve.

Njerëzit e prekur prej tij ndihen sikur janë të sëmurë nga diçka më e madhe sepse ndihen më të lodhur dhe në agoni.

Humbja E Masës Muskulare

Nëse vini re një rënie të masës muskulare ose forcës dhe qëndresës, duhet të konsultoheni me një mjek.

Decreased muscle mass usually occurs one year after the onset of the disease.

DEPRESSION

Studies show that depression is two to four times more common in patients with rheumatoid arthritis.

This is because inflammation also affects the nervous system.

Eye and Mouth Irritation

Sometimes, the disease also manifests itself with irritation and swelling of the eyes and mouth

Rheumatoid arthritis also causes inflammation of the salivary glands and tears.

Damage to Nerves, Skin and Organs

Inflammation also affects the blood vessels and causes skin edema.

When inflammation affects the nerves, the limbs become numb or weak.

People suffering from joint pain are more at risk for heart, lung or digestive system diseases./ AgroWeb.org