BREAKING NEWS

Romeo Kara shakes Meta and Berisha: US Congress seizes CEZ affair files, shocked by justice's silence in the face of corruption

Romeo Kara shakes Meta and Berisha: US Congress seizes CEZ affair files,
x

Shëndeti

Do not neglect them / They are signals of the organism, health signs that should be recognized early

Do not neglect them / They are signals of the organism, health signs that should

If the eyes are the mirror of the soul, the mirror itself shows what your health lacks.

With a first look in the mirror you will be able to discover many diseases which you did not know you had.

What Diseases Can Be Detected Through The Mirror?

Eyes and Yellow Skin

These are the symptoms of jaundice. It is usually seen in babies because their liver is not well formed.

In adults, jaundice is a serious problem.

It indicates that you may be affected by viral infections such as hepatitis, liver problems, gallbladder and pancreas.

Yellow eyes and skin indicate that you may have abused alcohol.

Nishanet

These are dark spots or spots in color.

Most of them are not a concern but skin checks are especially needed against cancer

When it comes to moles you need to be careful about:

The form. Is it symmetrical or not. Does it differ on the cdco side?

The edges. Are they serrated?

Color. Is it uniform or broken

Diameter: Is the mole larger than a pea?

Dimensions: Has the shape and size changed since the show?

Consult a doctor if you answered 'yes' to these questions.

Wounds on the edge

Sores on the lips or mouth are often caused by the Herpes 1 virus.

The virus stays in the body and breaks out when you are sick, anxious, tired or have spent too long in the sun.

Herpes cures itself but if you have frequent outbreaks then consult a doctor

Cracked lips

Buzët e çara ndodhin kryesisht gjatë dimrit.

Balsami i buzëve është më i përdoruri gjatë kësaj stine.

Megjithatë, buzët e thata tregojnë se ju jeni të dehidratuar.

Kjo do të thotë se trupi nuk ka ujë mjaftueshëm.

Buzët e çara mund të jenë një reagim alergjik ose një kundërpërgjigje ndaj një ilaçi ose steroideve

Skuqjet në faqe

Njollat dhe skuqjet në pjesën e faqeve krijojnë figurën e fluturës dhe zakonisht tregojnë sëmundjen  kronike inflamatore të lupusit.

Kjo sëmundje detyron sistemin imunitar të sulmojë organet dhe indet.

Ajo shoqërohet me temperaturë, dhimbje gjymtyrësh dhe gishta të mavijosur gjatë të ftohtit.

Konsultohuni me mjekun sa herë që keni simptoma të tilla.

Qime aty ku nuk duhet

Kjo zakonisht prek meshkujt të cilët përballen me qime në vesh por edhe femrat që preken nga qimet në mjekër.

Tek vajzat kjo tregon një sindromë të një problem me vezoret që vështirëson shtatzaninë.

Lëvizshmëri e kufizuar e fytyrës

Nëse nuk arrini të lëvizni një pjesë të trupit ose fytyrës atëherë konsultohuni menjëherë me një mjek.

Mund të jetë një virus që ka prekur nervat e fytyrës.

Në kësi rastesh, ju mund të përjetoni dhimbje në nofull ose pas veshit.

Zakonisht lëvizshmëria e fytyrës rikthehet në 3-6 muaj.

Megjithatë në disa raste mund të jetë një paralizë faciale.

Njolla të verdha në qepalla

Këto njolla vijnë nga kolesteroli.

Nuk janë të rrezikshme dhe nuk shkaktojnë dhimbje.

Megjithatë në disa raste tregojnë se shumë shpejt do të përjetoni një atak në zemër, ose do të sëmureni nga zemra.

Sytë e enjtur

Sytë enjten nga moti i ngrohtë dhe me shumë lagështirë.

Enjtja shkaktohet edhe nga mungesa e gjumit, ushqimet me kripë dhe ndryshimet hormonale.

Eyes Thursday more with age because the muscles that support the eyes become weaker.

If your eyes are red or itchy, then you are allergic to a food, pollen, cosmetics, or have an infection.

Brown spots

Brown spots on the skin can be caused by pregnancy and contraceptives.

In many cases, these spots go away on their own after giving birth or leaving the medication.

In other cases, these spots last for years./ AgroWeb.org