BREAKING NEWS

The division in PD deepens/ From Mallakastra to Krujë, the 7 candidates of the Alibeaj group for the local elections are revealed. Who are the famous names?

The division in PD deepens/ From Mallakastra to Krujë, the 7 candidates of
x
BREAKING NEWS

"Earthquakes" in the opposition in December, from the return of Lulzim Basha to the head of the DP, to the expulsion of Berisha and Meta from Parliament, here are the behind-the-scenes

"Earthquakes" in the opposition in December, from the return of Lulzim
x
BREAKING NEWS

Joe Biden puts Albanian politics into anxiety, corrupt senior officials "in the circle of hell" from European conditions, how will the "burning" files in SPAK be filled with additional materials from the Americans

Joe Biden puts Albanian politics into anxiety, corrupt senior officials "in
x
BREAKING NEWS

Muharrem Xhafa: This is who was the trusted man of the CIA in Albania during the Second World War and what he wrote in a report to Washington in September 1944 about the Albanians

Muharrem Xhafa: This is who was the trusted man of the CIA in Albania during the
x
BREAKING NEWS

Albania will be invaded by the cold winter, here is what the weather has in store for the first days of December (TABLES)

Albania will be invaded by the cold winter, here is what the weather has in
x
BREAKING NEWS

"Russian pit" in the heart of Europe, Sweden is shaken by a spying scandal like in the movies, a building full of secret intelligence officers of the Kremlin is discovered

"Russian pit" in the heart of Europe, Sweden is shaken by a spying
x
BREAKING NEWS

(VIDEO) "It's over... don't put it in there"/ Ambassador Yuri Kim has an incident in Tirana, a person known to the media threatens the diplomat, the bodyguards quickly remove him

(VIDEO) "It's over... don't put it in there"/ Ambassador
x
BREAKING NEWS

VIDEO/ What happened? Taulant Balla lands in The Hague, the request to the Council of Europe is revealed

VIDEO/ What happened? Taulant Balla lands in The Hague, the request to the
x

Sport

De Biazi does not deny the return to the head of the National Team, the move in a few days

De Biazi does not deny the return to the head of the National Team, the move in

Xhani De Biazi's name is being floated more and more as a real option to return to the head of the Rossoneri. His name was used for the first time by former National Team player Andi Lila from a television studio at the end of the match with Iceland, even insisting that he is a serious candidate and that he is "with his phone in his hand" waiting for Albania's invitation. De Biazi was contacted by the Kosovar media who confirmed to them that the return could be a real option, so he does not deny a return at the head of the red and black representative. The fans are not satisfied with the current selector, the Italian Edi Reja. So he is expected to leave. Reja with Albania closed another cycle of qualifications among failures. In Group 2, League B, League of Nations, Albania came third with only two points collected. Finished behind group winners Israel with 8 points and Iceland with 4 points. De Biazi, in a short answer to Kosovo's "KOHA", yesterday, did not deny an eventual return to Albania, with which he wrote history by qualifying for the 2016 European Championship. De Biazi at the end of this the month ends the two-year contract with the Representative of Azerbaijan. Azerbaijan competed in Group 3 of the C League and came second. It had three points less than Kazakhstan, and left behind Slovakia and Belarus. "I have a contract with Azerbaijan until September 30 and then I will consider all the offers that I will have in front of me. Leave the speculation! Most of the time they are like the wind. In the media world, 95 percent of words are lies," said De Biazi. This speaks volumes in his speech, as he does not rule out a return as an option,

The past is in favor of De Biaz

Coach Xhani De Biazi is highly appreciated in Albania for the achievement he had during 2016, because it was to some extent his merit that qualified Albania for the first time in a major tournament. He even managed to score a victory against Romania. Albania was defeated by France and Switzerland in the group stage, but the performances were evaluated positively. De Biazi was very popular among fans and commentators, as he was quite advanced in terms of reading and interpretation. One of Albania's problems in the last qualifiers was the lack of efficiency in attack, not winning a single game. Albania has recorded two draws and two defeats in the League of Nations. Meanwhile, in a few weeks, Albania will have two friendlies. He will play against Saudi Arabia on October 20. and on November 16, it will play a friendly against Italy, which is missing from the World Championship. If Albania does not win one of these two challenges, it would register a negative record after 26 years. Selector Edoardo Reja took over Albania in April 2019, while he has a contract until the end of this year. Meanwhile, De Biazi was Albania's coach for almost six years, from December 2011 to June 2017. Under his leadership, Albania played a total of 51 matches, recording 19 wins, 10 draws and 22 losses.

Somario

Adriatik BALLA

Emri i Xhani De Biazit po lakohet gjithnjë e më shumë si opsion real për t’u rikthyer në krye të kuqezinjve. Emrin e tij e përdori për herë të parë ish-lojtari i Kombëtares Andi Lila nga një studio televizive në fund të ndeshjes me Islandën, madje duke insistuar se është një kandidaturë serioze dhe që është “me telefon në dorë” duke pritur ftesën e Shqipërisë. De Biazi është kontaktuar nga media kosovare që u ka konfirmuar se rikthimi mund të jetë një opsion real, pra ai nuk e mohon një rikthim në krye të përfaqësueses kuqezi. Tifozët nuk janë të kënaqur me përzgjedhësin aktual, italianin Edi Reja. Pra ai pritet të largohet. Reja me Shqipërinë e mbylli edhe një cikël kualifikimesh mes dështimesh. Në Grupin 2, të Ligës B, të Ligës së Kombeve, Shqipëria doli e treta me vetëm dy pikë të mbledhura. Përfundoi prapa Izraelit që fitoi grupin me 8 pikë dhe Islandës me 4 pikë. De Biazi në një përgjigje të shkurtër për “KOHA”n të Kosovës, ditën e djeshme, nuk e ka mohuar një rikthim eventual te Shqipëria, me të cilën shkroi historinë duke u kualifikuar në Kampionatin Evropian të vitit 2016. De Biazit në fund të këtij muaji e përfundon kontratën dyvjeçare me Përfaqësuesen e Azerbajxhanit. Azerbajxhani garoi në Grupin 3 të Ligës C dhe doli i dyti. Pati tri pikë më pak se Kazakistani, kurse la prapa Sllovakinë dhe Bjellorusinë. “Kam kontratë me Azerbajxhanin deri më 30 shtator dhe më pas do t’i shqyrtoj të gjitha ofertat që do t’i kem përpara. Lërini spekulimet! Shumicën e kohës janë si era. Në botën mediatike 95 për qind të fjalëve janë gënjeshtra”, ka thënë De Biazi. Kjo tregon shumë në fjalën e tij, pasi ai nuk e mohon rikthimin si opsion, edhe pse nuk duket aq i vendosur.

E shkuara është në favor të De Biazit

Trajneri Xhani De Biazi vlerësohet shumë në Shqipëri për arritjen që pati gjatë vitit 2016, sepse ishte në një farë mase edhe meritë e tij që kualifikoi Shqipërinë për herë të parë në një turne të madh. Madje arriti të shënonte edhe një fitore kundër Rumanisë. Shqipëria ishte mposhtur nga Franca e Zvicra në fazën e grupeve, por paraqitjet u vlerësuan pozitivisht. De Biazi ishte shumë popullor edhe mes tifozëve dhe opinionistëve, pasi për nga shkalla e leximit dhe interpretimit ai ishte mjaft i avancuar. Një nga problemet e Shqipërisë në eliminatoret e fundit ishte mungesa e efikasitetit në sulm, duke mos fituar asnjë ndeshje. Shqipëria ka regjistruar dy barazime e dy disfata në Ligën e Kombeve. Ndërkohë, pas pak javësh Shqipëria do t’i ketë edhe dy miqësore. Ndaj Arabisë Saudite do të luajë më 20 tetor, kurse më 16 nëntor zhvillon miqësoren kundër Italisë, që mungon në Kampionatin Botëror. Nëse Shqipëria nuk fiton një nga këto dy sfida, do të regjistronte një rekord negativ pas 26 vjetësh. Përzgjedhësi Edoardo Reja e mori drejtimin e Shqipërisë në prill të vitit 2019, ndërsa ka kontratë deri në fund të këtij viti. Ndërkohë, De Biazi qëndroi si përzgjedhës i Shqipërisë për gati gjashtë vjet, prej dhjetorit të vitit 2011 deri në qershor të vitit 2017. Nën drejtimin e tij, Shqipëria zhvilloi në total 51 ndeshje duke regjistruar 19 fitore, 10 barazime e 22 humbje.