BREAKING NEWS

Doctor Edvin Prifti is released

Doctor Edvin Prifti is released
x

Sport

Faruk Kalleshi, weightlifting record holder, confesses his connection with Liljana

Faruk Kalleshi, weightlifting record holder, confesses his connection with

Liljana's husband is Faruk Kalleshi, known to the general public as one of the greatest in Albanian weightlifting, champion and record holder for more than 20 years, with unusual brilliance in Partizani and Vllaznia, as well as in the representative of Albania. Trupvogli Kalleshi has done great things in weightlifting, but here is the moment to remember his acquaintance and marriage with Liljana, the girl he met in the circus of Shkodra. "As a child, I met a girl, Liljana Pacin, very talented, with extraordinary virtues, I saw her as a rare talent. Later, in addition to sympathy as an acrobat, I was born with sympathy as a human being. Perhaps because I was at my peak, where I tried to break the world record, in 1970, I decided to make a serious connection, which we finalized in November 1970 with our marriage. If I have had great achievements, besides my ability and talent, the main value of my achievements belongs to Lil. Because, in addition to the moral side, even in the family aspect I had no preoccupations that she coped with it herself. Therefore, I sincerely express that my achievements are at the same time her contribution ", says Kalleshi. He further comments on the issue of the special pension that Liljana lacks as a national circus artist. And Farooq, with a chosen language, knows how to lead the word to the right place. "We are concerned about the Albanian state, because how rarely is a great circus artist not appreciated enough. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines. Because, in addition to the moral side, even in the family aspect I had no preoccupations that she coped with it herself. Therefore, I sincerely express that my achievements are at the same time her contribution ", says Kalleshi. He further comments on the issue of the special pension that Liljana lacks, as a national circus artist. And Farooq, with a chosen language, knows how to lead the word to the right place. "We are concerned about the Albanian state, because how rarely is a great circus artist not appreciated enough. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines. Because, in addition to the moral side, even in the family aspect I had no preoccupations that she coped with it herself. Therefore, I sincerely express that my achievements are at the same time her contribution ", says Kalleshi. He further comments on the issue of the special pension that Liljana lacks, as a national circus artist. And Farooq, with a chosen language, knows how to lead the word to the right place. "We are concerned about the Albanian state, because how rarely is a great circus artist not appreciated enough. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines. I sincerely express that my achievements are at the same time her contribution ", says Kalleshi. He further comments on the issue of the special pension that Liljana lacks as a national circus artist. And Farooq, with a chosen language, knows how to lead the word to the right place. "We are concerned about the Albanian state, because rarely a great circus artist is not appreciated enough. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines. I sincerely express that my achievements are at the same time her contribution ", says Kalleshi. He further comments on the issue of the special pension that Liljana lacks as a national circus artist. And Farooq, with a chosen language, knows how to lead the word to the right place. "We are concerned about the Albanian state, because rarely a great circus artist is not appreciated enough. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines. for how seldom ever is a great circus artist underappreciated. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines. for how seldom ever is a great circus artist underappreciated. However, given the fact that the Prime Minister is an artist himself, when he finds out that a Laureate of the Republic Award does not receive a special pension, he will be surprised ", he further underlines.

Dokumentet në ministri, Liljana pret prej 9 vjetësh pensionin

Shumë personalitete të artit e të sportit e kanë përfituar pensionin e posaçëm shtetëror. Ndoshta Liljana mund të ishte nga të parat që ka të drejtën e përfitimit, nisur nga vlerat dhe kontributi i saj si artiste e cirkut. Por si duket edhe në këtë drejtim në Shqipëri kërkohet të ketë ndërhyrje. Dokumentet për pension të posaçëm Liljana i ka dërguar që prej vitit 2012, por deri më tani nuk është bërë asgjë në këtë drejtim. Vetë Liljana e përshkruan këtë çështje në këtë formë. “Nëse i referohemi dokumentacionit dhe vlerësimeve që janë bërë për karrierën, asnjë artist nuk i ka arritjet e mia. Laureat i Çmimit të Republikës ishte vlerësim i madh për kohën. Vetëm unë dhe Tano Banushi e kemi patur. E kam pritur të vlerësohem në këtë drejtim, por nuk ka si më propozon dikush që nuk është në lartësinë time e që ta kuptojë karrierën time. Dokumentet qëndrojnë prej 12 vjetësh në ministri, por tani marr vesh lart e poshtë se është me miqësira, shoqërira etj, kurse unë jam e heshtur, nuk shkoj të lutem e të qaj në dyert e institucioneve. Lili ka një fytyrë, vetëm fytyrën e saj. Kjo është një neglizhencë edhe ndaj cirkut dhe historisë së tij në vendin tonë. Është një turp që të mos më japin pension të veçantë, sepse, siç thashë më lart, vlerësimet e mia i ka vetëm Tano Banushi. Kësaj artisteje që doli në pension me 60% i rrofshin dokumentet, vlerësimet, medaljet e dekoratat që i janë dhënë, sepse pensioni i veçantë jepet me miqësi. Unë jam për të drejtën dhe nëse ka më të mirë se mua, që kanë më shumë arritje, atëherë le ta marrin”, thotë zonja Kalleshi. Një apel që duhet të zgjojë institucionet, në mënyrë që të veprojnë me përgjegjësi dhe dashamirësi ndaj vlerave dhe kontributit të zonjës Kalleshi.