BREAKING NEWS

Elections are approaching! Kreshnik Spahiu surprises with the reaction: Ilir Meta is looking for ...

Elections are approaching! Kreshnik Spahiu surprises with the reaction: Ilir
x

Sport

The championship is difficult, Tirana and Kukes now risk being left out of the Europa League

The championship is difficult, Tirana and Kukes now risk being left out of the

The Superior category has played 20 weeks so far and until the end of the race there are 16 more weeks to develop. This is because the four-stage race formula holds a total of 36 laps, distributed in four stages of nine weeks in total. Now that the championship has entered its second half, it seems that the clubs are making preliminary balances and there is an element that has refuted all predictions. Vllaznia, which was seen as a team for survival, continues to be at the top and a contender for the title, Partizani, which started the season very badly and without quality elements, is the team that is strongly attacking the leader and wants the title, while the two clubs started the edition as absolute contenders. for the trophy, Tirana and Kukes, not only have been totally disappointed, being practically out of the race for the title, but they risk not even catching the European zone in the ranking, so they can be burned to be in the Europa League. This is because these teams are respectively 12 and 15 points away from the leader, a difference that does not give them an advantage in the last stage of the race.

Located

The race for the title is tougher than ever and this is due to the consecutive stops of the leading Vllaznia that allows the opponents to reduce the difference created a few weeks ago. After 20 weeks of the championship the difference of the leader with the 4th place is reduced to 5 points while the first four of the classification has not yet started the direct confrontations in this third phase. Shkodra has been a very compact and entertaining team in the game developed but in recent weeks there have been steps not only in the results obtained but also in the way of the game. The shortcomings have started to be felt with the team that is showing its limits while currently experiencing the most negative moment of the season, what happens to every team. But if Vllaznia is in the worst moment, this cannot be said for the followers. Laçi is the team of the moment in Superiore as it is the only team that has 5 consecutive victories, a performance that has climbed the Kurbinas in the classification, bringing back the claims of the beginning of the season. Tirana, Teuta, Vllaznia, Bylis and Kastrioti are the submissive opponents these weeks, all 5 with minimal results. 3 victories in a row have been won by Partizani and Teuta, which are close to Shkodra, with the Reds that before this performance did not benefit from the direct confrontation with Vllaznia, focusing on a draw. The 4 top teams will have 2 direct confrontations until the end, making the title race more heated and with many unknowns. 3 victories in a row have been won by Partizani and Teuta, which are close to Shkodra, with the Reds that before this performance did not benefit from the direct confrontation with Vllaznia, focusing on a draw. The 4 top teams will have 2 direct confrontations until the end, making the title race more heated and with many unknowns. 3 victories in a row have been won by Partizani and Teuta, which are close to Shkodra, with the Reds that before this performance did not benefit from the direct confrontation with Vllaznia, focusing on a draw. The 4 top teams will have 2 direct confrontations until the end, making the title race more heated and with many unknowns.

Kukësi ka humbur “orbitën”

Kukësi, zhgënjimi i madh i këtij sezoni. Kukësi llogaritej në startin e garës si një nga pretendentët kryesorë, për shkak të cilësisë së grupit, stafit etj, por ka zhgënjyer tërësisht. Kukësi i këtij sezoni nuk po gjen paqe, rezultatet e mira rrallë herë kanë patur jetëgjatësi, dhe kjo ka ndikuar sezonin që edhe pse sapo ka kaluar gjysmën duket i dështuar, gjithmonë përsa i përket kampionatit. Tre trajnerë të ndryshuar, me Gegën që u largua, Hallaçi që u vendos si një trajner që e njeh ambientin, por që nuk e pati besimin e drejtuesve deri në dhe tashmë me Josën, ndonjë shkëndijë tek-tuk ka ardhur, por asnjëherë blutë nuk kanë qenë bindës. Mungesa e qëndrueshmërisë ka qenë kryefjala e sezonit tek Kukësi, madje aq i paqëndrueshëm është ekipi saqë ka shpesh luhatje jo vetëm nga ndeshja në ndeshje, por edhe brenda një takimi. Edhe ndaj Partizanit alternoi momente të mira me momente përgjumjeje. Ka specialistë që thonë se Kukësi është akademik dhe jo grintioz, ndoshta duke iu rikthyer emrit të vjetër të klubit ky është “përparim”, por ndonjëherë duhet të luftosh dhe ta lësh pa mënjanuar filozofinë e butë akademike. Blutë kanë 7 pikë nga vendi i 4-ët, me këtë renditje rrezikojnë që për herë të parë qëkur u ngjitën në Superiore në 2012-ën, të mos sigurojnë Europën nëpërmjet kampionatit, ndoshta ka ardhur momenti që strategjia e “ndryshimit total” në çdo sesion të merkatos të ndryshojë.