BREAKING NEWS

Përditësimi zyrtar/ Rritet sërish numri i të prekurve me Covid-19, Ministria zbulon shifrat e 24 orëve të fundit

Përditësimi zyrtar/ Rritet sërish numri i të prekurve me
x

Gossip

“E bardha është respekti, rilindja...”, revista e njohur si asnjëherë më parë, me këtë pamje nuk kishte dalë kurrë në historinë e saj

“E bardha është respekti, rilindja...”, revista e njohur

Revista e njohur “Vogue”, edicioni italian, pritet të dalë të premten, më 10 prill, me një pamje që s’ka dalë kurrë në historinë e saj. Kopertina do të jetë tërësisht e bardhë, vetëm me emrin e revistës sipër.

Në faqen e “Instagramit” krahas fotos është bërë dhe një shkrim i gjatë, ku sqaron arsyet e këtij vendimi.

"Në historinë e saj të gjatë, pas njëqind vjetësh, “Vogue” ka kaluar nëpër luftëra, kriza, akte terrorizmi. Tradita e tij më fisnike nuk është kurrë të duket mënyra tjetër.

Vetëm nën dy javë më parë, ne do të shtypnim një çështje që kishim planifikuar për ca kohë, dhe e cila gjithashtu përfshiu “L’Uomo Vogue” në një projekt binjak.

Por për të folur për ndonjë gjë tjetër - ndërsa njerëzit po vdesin, mjekët dhe infermierët po rrezikojnë jetën e tyre dhe bota po ndryshon përgjithmonë - nuk është ADN e Vogue Italia. Në përputhje me rrethanat, ne e mbyllëm projektin tonë dhe filluam nga e para.

Vendimi për të nxjerrë një kopertinë plotësisht të bardhë për herë të parë në historinë tonë nuk është sepse ka pasur mungesë imazhesh, krejt e kundërta. Ne e zgjodhëm atë sepse e bardha nënkupton shumë gjëra në të njëjtën kohë.

E bardha para së gjithash është respekti.

E bardha është rilindja, drita pas errësirës, shuma e të gjitha ngjyrave.

E bardha është ngjyra e uniformave të veshura nga ata që vendosin jetën e tyre në linjë për të shpëtuar tonën.

Përfaqëson hapësirë dhe kohë për të menduar, si dhe për të heshtur.

E bardha është për ata që po e mbushin këtë kohë dhe hapësirë boshe me ide, mendime, histori, rreshta vargje, muzikë dhe kujdesin për të tjerët.

E bardha kujton kur, pas krizës së vitit 1929, kjo ngjyrë e papërlyer u adoptua për rrobat si një shprehje e pastërtisë në të tashmen, dhe e shpresës në të ardhmen.

Mbi të gjitha: e bardha nuk dorëzohet, por një fletë e zbrazët që pret të shkruhet, faqja e titullit të një histori të re që do të fillojë”, shkruhet në faqen e “Instagramit” të “Vogue”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Vogue Italia April Issue will be out next Friday 10th. “In its long history stretching back over a hundred years, Vogue has come through wars, crises, acts of terrorism. Its noblest tradition is never to look the other way. Just under two weeks ago, we were about to print an issue that we had been planning for some time, and which also involved L’Uomo Vogue in a twin project. But to speak of anything else – while people are dying, doctors and nurses are risking their lives and the world is changing forever – is not the DNA of Vogue Italia. Accordingly, we shelved our project and started from scratch. The decision to print a completely white cover for the first time in our history is not because there was any lack of images – quite the opposite. We chose it because white signifies many things at the same time. White is first of all respect. White is rebirth, the light after darkness, the sum of all colours. White is the colour of the uniforms worn by those who put their own lives on the line to save ours. It represents space and time to think, as well as to stay silent. White is for those who are filling this empty time and space with ideas, thoughts, stories, lines of verse, music and care for others. White recalls when, after the crisis of 1929, this immaculate colour was adopted for clothes as an expression of purity in the present, and of hope in the future. Above all: white is not surrender, but a blank sheet waiting to be written, the title page of a new story that is about to begin.” #EmanueleFarneti @EFarneti #imagine #FarAwaySoClose #WhiteCanvas --- Read the full Editor’s letter via link in bio. Full credits: Editor in chief @Efarneti Creative director @FerdinandoVerderi

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

Më të lexuarat