Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Zbuloni si të përgatisni në kushte shtëpie pijen natyrale energjike

Postuar: 16/08/2018 - 21:45

Plogështia dhe virozat e shoqërojnë njeriun gjithmonë në ndërrimin e stinëve.

Kohëzgjatja e tyre varet kryesisht jo vetëm nga lloji i bakterit por edhe imuniteti i njeriut.

Për forcimin e tij dhe shërimin e organizmit, shumë ekspertë rekomandojnë një pije shëruese e cila largon kollën dhe shumë prej simptomave të gripit, virozave dhe të ftohurës.

Kjo pije, sipas të dhënave, rekomandohet edhe për rritjen e rezistencës, kundër dhimbjeve të kraharorit dhe inflamacionit.

Përbërësit e kësaj pije pikante janë: mjalti, uthulla e mollës, limoni dhe hudhra.

Mjalti

Mjalti ka rol ëmbëlsues por edhe shërues. Ai rekomandohet kundër baktereve, virozave dhe mykut.

Mjalti është një nga përbërësit më efikasë kundër kollës.

Limoni

Limoni i jep kësaj pijeje aromën e freskisë dhe lufton me shumë efikasitet virozat. Bashkë me mjaltin, limoni eliminon viruset që pushtojnë qelizat

Uthulla e mollës

Lista e përfitimeve që vijnë nga uthulla është e panumërt. Ky lëng shëron fytin dhe largon bllokimin e rrugëve të frymëmarrjes.

Hudhra

Sipas informacioneve të AgroWeb.org, hudhra është shëruese e rrugëve të frymëmarrjes. Ajo ka aftësinë të shkurtojë kohëzgjatjen e të ftohurës.

Hudhra prodhon një lëndë kimike të quajtur alicinë, e cila çlirohet në momentin që hudhra pritet ose grihet. Alicina është ajo që mban të gjithë peshën e fuqisë së madhe pastruese të hudhrës.

Përbërësit:

10-11 thelpinj hudhre të shtypur lehtë

2 gota me ujë

Çerek gote me uthull molle

1 limon

4 lugë gjelle me mjaltë

Xhenxhefil nëse dëshironi

Përgatitja:

Ziejini thelpinjtë e hudhrës në ujë për 10 minuta. Rekomandohet të shtoni pak xhenxhefil të grirë nëse dëshironi.

Kullojeni lëngun dhe bashkojeni me uthullën, lëngun e limonit dhe të paktën gjashtë lugë gjelle me mjaltë.

Pijeni këtë lëng shërues dy ose tre herë në ditë sipas nevojës.

Pijen mund ta ruani në një kavanoz qelqi dhe ta mbani në frigorifer për të paktën 5 ditë.

Nëse dëshironi mund ta pini edhe si çaj duke e ngrohur pak në një çajnik.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 13/11/2018 - 21:37

Robert Berisha është një nga personazhet më të përfolur të showbizit për momentin.

Postuar: 13/11/2018 - 20:19

Arrestimi i reperit Stresi ishte një nga ngjarjet më të bujshme në aktualitet dhe media

Postuar: 13/11/2018 - 19:05

Visjan Ukcenaj ka fituar zemrat e të gjithëve me rolin e tij si një qytetar nga Laçi në emisionin

Postuar: 13/11/2018 - 18:46

Ekzistojnë disa portale anonime që bëjnë lajme vetëm për klikime duke u bazuar në gënjeshtra dhe

Postuar: 13/11/2018 - 18:11

Flor Mumajesi prej më shumë 2 muajsh nuk shihet askund në publik.

Postuar: 13/11/2018 - 16:33

Këngëtarja Enca ka folur në një intervistë lidhur me jetën e saj private.