BREAKING NEWS

Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre ‘Rithemelimit’, arsyet e vërteta të distancimit të grupit të Bardhit nga Lulzim Basha, panikun që ka shpërthyer brenda tyre dhe lajmet e hidhura që e presin Sali Berishën

Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’, përveç Metës, Berishës dhe Shkëlzenit rrezikon prangat një juriste amerikane, ish-presidenti po përgatitet për ditët e zeza në SPAK, ja strategjia që po ndjek për të shpëtuar nga arresti me burg...

Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’,
x
BREAKING NEWS

Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për të monitoruar SPAK dhe përmbysur reformën në drejtësi, ja pse është alarmuar “Treknëdëshi i Bermudës”

Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për
x
BREAKING NEWS

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes
x
BREAKING NEWS

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për
x
BREAKING NEWS

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj
x
BREAKING NEWS

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian
x

Guzhinë

Mësoni të përgatisni tiramisu në kushte shtëpie

Mësoni të përgatisni tiramisu në kushte shtëpie

Sa herë e keni provuar në restorante e pastiçeri këtë ëmbëlsirë dhe asnjë recetë që keni provuar në shtëpi s’ju ka dalë indentike! Sekreti i saj ndodhet pikërisht te pasterizimi i vezëve, në ujë të nxehtë vetëm pak kohë dhe nxirren, për t’i bërë ato më kremoze, me të tretshme për organizmin dhe më të sigurta për shëndetin. Mund të zgjidhni t’i përdorni vezët e plota ose vetëm të verdhat.

 

Përbërësit

2 pako me biskota savoiardi

500 gr. maskarpone

250 gr. pana për t’u formuar, e tipit Hopla e ftohur mirë

70 gr. sheqer

25 ml ujë

3 vezë vetëm të verdhat

3 filxhanë me kafe ekspres

4-5 lugë kakao pa sheqer

1 lugë sheqer kaf

1 gotë liker Marsala

Përgatitja

  

Përgatisni kafen dhe lëreni të ftohet, përziejeni me sheqerin kaf dhe Marsalën.

Rrihni vezët me 1 lugë nga sheqeri derisa të bëhet një masë e fryrë.

Bashkoni sheqerin me ujin dhe vendoseni në zjarr për të bërë një tip sherbeti. Sa fillon të marrë valë dhe në sipërfaqe bëhet me bulza hiqeni duke e derdhur si një fije sipër vezëve, përziejeni njëkohësisht me maksimumin e shpejtësisë së rrahësit elektrik. Kujdes se mos i bëni vezët omelet.

Përziejeni derisa masa të jetë e fryrë dhe lëreni të ftohet.

Pastaj bashkoni më të maskarponen gjithmonë duke e përzierë me rrahësin elektrik.

Formoni panën në shkumë dhe me delikatesë bashkojeni dhe atë me maskarponen.

Nëse doni ta bëni me dekor sipër, hiqni një pjesë nga kremi dhe vendoseni në qesen e pastiçerisë me formën që doni.

Lëreni në frigorifer te ngrirja që të mpikset më shpejt.

Pjesën tjetër na duhet direkt për të formuar tiramisù-në.

Në fundin e një tave paksa të thellë bëni një shtresë me pak krem, kaloni nga një biskotë te përzierja me kafe dhe liker por pa e njomur shumë dhe reshtojini në fundin e tavës. Bëni sipër tyre një shtresë me krem dhe pluhuroseni me kakako. Vazhdoni në këtë rend deri në shtresën e fundit të saj ku sipërfaqen do ta lyeni me krem dhe dekoroni me kremin që lamë në ngrirje. Ose në të kundërt, po ta doni të thjeshtë, nivelojeni mirë sipërfaqen dhe pluhuroseni me kakako. Nëse e doni pa dekor, mos e  ndani kremin në qesen e pastiçerisë.

Lëreni të pushojë në frigorifer për rreth 5 orë, më mirë akoma nëse e lini gjithë natën.