Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Çokollata e zezë, e bardhë apo me qumësht, cila është më e shëndetshme

Postuar: 17/04/2017 - 22:44

Kënaqësitë në jetë nuk kanë fund, e të ngrënit çokollatë është një prej tyre. Thuhet se ky është mëkati më i ëmbël, por duket se kemi gabuar gjatë gjithë jetës. Të ngrënit çokollatë nuk është mëkat, pasi studime të shumta shkencore kanë vërtetuar se kjo është ëmbëlsira nga e cila organizmin i njeriut përfiton më shumë. E bardhë, e zezë apo me qumësht se cila çokollatë është më e shëndetshme atë do e zbulojmë më poshtë! 

Çokollata e zezë është një përzierje e sheqerit, gjalpit të kakaos,vetë kakaos dhe pak qumësht ! Kjo çokollatë është e pasur katër herë më shumë e pasur me fibra se cokollata me qumësht dhe është shumë herë me e pasur në hekur. 
Çokollata me qumësht ka më shumë qumësht ndaj është më kremoze dhe në ngjyrë të hapur. Është vërtetuar se është e mirë për trurin dhe ndikon në kënaqësinë seksuale. Një studim 12 vjeçar ka dalë në përfundimin se çokollata me qumësht është po aq e shëndetshme sa ajo e zeza dhe hedh poshtë të gjitha hamendësimet. 
Çokollata e bardhë është një gënjeshtër !! Kjo nuk është aspak një çokollatë, pasi përmban vetëm gjalp kakaoje, qumësht dhe sheqer ! Nga kjo çokollatë organizmi i njeriut nuk përfiton asgjë nga gjërat e përmendura më sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 35

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 12/09/2017 - 21:56

Dasmat për këtë vit ende nuk kanë mbaruar . Çifti i radhës që do të kurorëzojë dashurinë është, moderatori i njohur, Labinot Gashi dhe Qëndresa .

Sipas burimeve dasma do të jetë në 15 tetor dhe duket se kanë nisur përgatitjet.

Postuar: 27/08/2017 - 22:44

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Postuar: 31/07/2017 - 07:21

Një ëmbëlsirë e lehtë me kos që përgatitet me vetëm 4 përbërës. Do t’ju shijojë së tepërmi në këto ditë të ngrohta me diell.

Postuar: 31/07/2017 - 07:09

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve.

Postuar: 19/05/2017 - 21:32

Kërpudhat janë një burim i mirë fibrash e vitaminash dhe studimet e fundit sugjerojnë se metoda me të cilën i gatuani ndikon në masën e vlerave ushqyese që merrni prej tyre.

Postuar: 09/05/2017 - 22:48

Nëse edhe juve ju pëlqen shumë akullorja e shoqëruar me komposto apo reçel qershie, tani jeni në kohën më të mirë për ta përgatitur vetë, bazën e qershive.