Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Çokollata e zezë, e bardhë apo me qumësht, cila është më e shëndetshme

Postuar: 17/04/2017 - 22:44

Kënaqësitë në jetë nuk kanë fund, e të ngrënit çokollatë është një prej tyre. Thuhet se ky është mëkati më i ëmbël, por duket se kemi gabuar gjatë gjithë jetës. Të ngrënit çokollatë nuk është mëkat, pasi studime të shumta shkencore kanë vërtetuar se kjo është ëmbëlsira nga e cila organizmin i njeriut përfiton më shumë. E bardhë, e zezë apo me qumësht se cila çokollatë është më e shëndetshme atë do e zbulojmë më poshtë! 

Çokollata e zezë është një përzierje e sheqerit, gjalpit të kakaos,vetë kakaos dhe pak qumësht ! Kjo çokollatë është e pasur katër herë më shumë e pasur me fibra se cokollata me qumësht dhe është shumë herë me e pasur në hekur. 
Çokollata me qumësht ka më shumë qumësht ndaj është më kremoze dhe në ngjyrë të hapur. Është vërtetuar se është e mirë për trurin dhe ndikon në kënaqësinë seksuale. Një studim 12 vjeçar ka dalë në përfundimin se çokollata me qumësht është po aq e shëndetshme sa ajo e zeza dhe hedh poshtë të gjitha hamendësimet. 
Çokollata e bardhë është një gënjeshtër !! Kjo nuk është aspak një çokollatë, pasi përmban vetëm gjalp kakaoje, qumësht dhe sheqer ! Nga kjo çokollatë organizmi i njeriut nuk përfiton asgjë nga gjërat e përmendura më sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 37

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/02/2018 - 22:53

Përbërësit:

500 gr mish gjoks pule

2 speca te kuq

50 gr ullinj jeshil

2 thelpinj hudhre

1 lugë kaparinë

½ lugë Rigon

75 gr miell

20 gr gjalpë

2 lugë lëng limoni

majdanoz degëz

kripë

Biber i zi

Postuar: 19/02/2018 - 08:51

Një mëngjes super i shëndetshmë për të gjithë familjen. Për përgatitjen e kësaj recete ju duhen vetëm pak minuta dhe për më tepër do t’ju shijojë pa masë.

Postuar: 18/02/2018 - 19:37

Për të bërë djathin e tofusw, marrim nga kokrrat e sojës qumështin vegjetal dhe i shtojmë një mullëz të veçantë të quajtur nigar (klorur magnezi).

Postuar: 16/02/2018 - 14:24

Receta për ëmbëlsirën e quajtur pasteli daton rreth 6000 vjet më parë dhe u përgatit në Greqinë e lashtë dhe në Lindjen e Mesme.

Postuar: 15/02/2018 - 12:35

Një pjatë tepër e shijshme, por me të cilën duhet bërë kujdes teksa e gatuani, pasi nëse e tejkaloni nxehjen ato trashen dhe bëhen si llastik.

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht?

Postuar: 13/02/2018 - 14:22

E thjeshtë dhe e shëndetshme!