Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

3 gabimet më të zakonshme që bëni kur gatuani pulën

Postuar: 31/03/2017 - 22:38

Pula është një ndër ushqimet më të përdorura në të gjithë botën. Këtë e tregojnë edhe shifrat e publikuara nga institute të ndryshme, rreth 8 bilion pula konsumohen çdo vit. Sigurisht zgjidhni ta konsumoni për vlerat ushqyese si proteinat, vitaminat, numri i ulët i kalorive dhe yndyrnave etj. Duhet thënë që gjoksi i pulës është një nga ushqimet më të shëndetshme që mund të ekzistojnë dhe është pjesë e shumë dietave. Por mënyra si e gatuajmë ndikon shumë në shijen e saj. Këto janë gabimet më të zakonshme që bëni kur gatuani pulën

Shkrirja: Shumë amvisa pasi e nxjerrin pulën nga ngrirja e lënë të shkrihet në temperaturë ambienti. Kjo lloj shkrirjeje mund të jetë shumë e rrezikshme pasi nxit shfaqjen e baktereve përfshirë E. coli dhe salmonelën. Në vend të saj, mbushni një enë me ujë të ftohtë dhe vendosni pulën në të për ta shkrirë për 30 minuta. Pasi të ketë shkrirë ziejeni ose futeni në furrë sipas dëshirës.

Marinimi me erëza, kripë dhe vaj: Kijeni parasysh këtë këshillë, marinimi i pulës duhet bërë gjithmonë në fillim të procesit të gatimit. Erëzat, kripa dhe vaji duhen vendosur nën lëkurën e pulës. Lëkura nga ana tjetër nuk duhet hequr kurrë para pjekjes pasi e bën pulën më të thatë dhe rrezikoni që ta digjni.

Gatimi në zgarë: Një ndër mënyrat më të shpejta për të gatuar pulën është në zgarë. Në qoftë se nuk doni që pula të digjet gjatë zgarës, lyejeni më parë me vaj dhe pak uthull molle. Shija e uthullës nuk do të ndihet fare gjatë shijes dhe kofshat apo gjoksi i pulës do të jetë i butë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 24

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/04/2017 - 22:42

Ky kek është një nga ëmbëlsirat që ish zonja e Shtëpisë së Bardhë e përgatiste më shpesh. Thuhet se znj.Obama nisi ta gatuante që kur kërkoi të mbillnin boronicë në kopshtin e Shtëpisë së Bardhë.

Postuar: 17/04/2017 - 22:44

Kënaqësitë në jetë nuk kanë fund, e të ngrënit çokollatë është një prej tyre. Thuhet se ky është mëkati më i ëmbël, por duket se kemi gabuar gjatë gjithë jetës.

Postuar: 07/04/2017 - 21:59

Këto biskota më kujtojnë fëmijërinë. I përgatitnim kur prisnim pranverën, më pëlqenin shumë dhe gjithmonë kam menduar që ishin specialitet shqiptar.

Postuar: 01/04/2017 - 22:55

Fruti i ëmbël i luleshtrydhes do t;ju duket edhe më i ëmbël nëse këtë të fundit e përgatisni në formën e reçelit.

Postuar: 01/04/2017 - 22:52

Kur ndjek një dietë dobësimi, është e rëndësishme që të kënaqësh stomakun.

Postuar: 31/03/2017 - 22:35

Makaronat, me çfarëdo që të gatuhen, janë gjithmonë zgjidhje e shpejtë dhe e shijshme. Pastaj, nëse u kushton pak kohë dhe produkte të mira, bëhen të pa zëvendësushme.

Postuar: 29/03/2017 - 22:22

Çaji i pasdites do të shijojë me siguri më shumë me këto biskota. E nëse ndiheni tepër anglezë, atëherë hiqni çajin dhe mbani biskotat :)

(Receta nga Linda Fishta)