Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë
Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...
Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve
Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...
16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...
Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...
Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja
Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret
7 këshilla se si të gatuani gjithmonë një gjellë të shijshme
Shkruar nga SOT.COM.AL 18 Mars 2018
Kur gatuajmë gjellë me perime, na ndodh të mos na pëlqejë shija përfundimtare. Prandaj, përmes këshillave të mëposhtme, besojmë që do t’iu ndihmojmë sadopak që gjella juaj me perime, gjithmonë të ketë shijen e dëshiruar.
1.Mos anashkaloni hapat e gatimit
Kur gatuani një gjellë me perime, duhet të keni parasysh që mishi duhet fërguar shkurtimisht në të gjitha anët. Kështu ai do t’i japë një shije dhe aromë më të mirë gjellës. Gjithashtu do të ishte mirë, që kur zieni perime, në vend që t’i hidhni në ujë të nxehtë, ato t’i kaurdisni me pak vaj, pasiqë kjo do të bëjë që ato të lëshojnë aromën e tyre dhe kështu t’i japin një shije më të mirë gjellës.
2.Përdorni një tenxhere kualitative për zierje
Është e rëndësishme që të gatuani në një tenxhere me fund të thellë, e cila u mundëson përzierjen e perimeve pa problem, por që gjithashtu nuk ngjit perimet që gatuhen.
3.Kaurdisni, mos zieni në temperaturë të lartë
Gjella me perime bëhet më e mirë, kur zihet ngadalë dhe në temperaturën më të ulët. Gjellërat e ziera me nxitim, zakonisht nuk janë të shijshme.
4.Gjellën e nxehtë, mos e fusni në frigorifer
Një ndër gabimet e shpeshta në kuzhinë është që gjellën e mbetur, e fusim në frigorifer, përderisa ajo është ende e nxehtë ose e ngrohtë. Më së miri është që gjella e pambuluar të ftohet në temperaturë ambienti e më pas të transferohet në frigorifer për përdorim të mëtejmë.
?
5.Gjellë e pashijshme?
Nëse gjella që keni gatuar, nuk ka ndonjë shije të mirë, edhe pas shtimit të kripës e mëlmesave, atëherë para servimit të saj shtoni pakëz uthull. Kjo do të duhej të përmirësonte shijen.
6.Mos përdorni mishin e prerë më herët
Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë në jetë, që në mungesë të kohës, të blejmë mishin e prerë e të paketuar, të gatshëm për t’u përdorur për gullash ose ndonjë gjellë tjetër me mish. Por, mishi i tillë nuk është edhe zgjidhja më e mirë, pasiqë është përgatitur më herët dhe gjasat janë të mëdha që të ketë ndenjur në dyqan për disa ditë. Ndenja e mishit, bën që ai të humbas freskinë dhe shijen. Prandaj, zgjidhja ideale do të ishte që mishi të blihet i freskët, secilën herë që planifikoni ta përdorni në gatime.
7.Mos përdorni mishin që nuk ka aspak yndyrë
Edhepse shumica e njerëzve nuk e duan mishin e yndyrshëm ose janë të kujdesshëm në lidhje me atë se çfarë konsumojnë, prapëseprapë mishi që ka pak yndyrë është shumë më i shijshëm sesa ai që nuk ka fare. Prezenca e yndyrës e bën gjellën më të lëngshme, më të butë dhe më të shijshme. Prandaj, mos i thuani “jo” mishit me yndyrë!