Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Biskota energjie të përgatitura në shtëpi

Postuar: 17/11/2017 - 10:20

Çfarë na duhet të bëjmë për të përgatitur biskota energjie në shtëpi?

Ato duhet të jenë të mbushura me proteina dhe të përmbajnë shumë vlera ushqyese, por, mbi të gjitha, duhet të jenë të shijshme, apo jo?

Ne  mendojmë se ne mund ta bëjmë ketë siç duhet. Këto biskota janë një fitues i vërtetë.

Shurupi i kajsisë dhe panjës ndihmojnë ngjitjen e të gjithë përbërësve së bashku, duke sjellë një ëmbëlsi të bukur në biskota. Kombinimi i rrushit, farave, manaferrave dhe arrave sigurojnë një mori aromash interesante në çdo grimcim.

Më poshtë gjeni përbërësit dhe udhëzimet për përgatitje:

Përbërësit:

1 filxhan tërshërë

1/2 filxhan fara kungulli

1 filxhan bajame

1/2 filxhan drithëra të papërpunuara

1/2 filxhan rrush të thatë

1/2 filxhan boronica të thata

1 filxhan kajsi të thata

1/4 filxhan shurup panje

1/4 filxhan uji

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 21

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/05/2018 - 19:53

Përbërësit

300 gr spinaq

5 vezë

1 decilitër qumësht

5 lugë miell

1 pluhur për pjekje

20 gr djathë parmezan

PËR MBUSHJE

1 preshë

400 gr mish i bardhe i bluar

200 gr gjizë

5 lugë vaj

melmesa

kripë

Postuar: 21/05/2018 - 17:53

Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar.

Postuar: 21/05/2018 - 16:50

Përbërësit(për 6 racione)

Postuar: 21/05/2018 - 15:25

Ju ka shkuar në mendje për pak pilaf por nuk dini me çfarë ta shoqëroni? Ne e kemi përgjigjen që do t'ju tundojë! Qoftet e shtëpisë...Sa shkojnë sëbashku! 

Postuar: 21/05/2018 - 13:39

2 gota oriz Gold
3 gota qumësht
3-4 kokrra vezë
1 gotë ujë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë majdanoz
2 tufa koper

Postuar: 21/05/2018 - 13:36

600 gr patate
4 racione mish pule
1 portokall (lëngun)
1 lk sheqer
1 lgj mustardë
1 lgj keçap, 1 lgj mjaltë

Postuar: 20/05/2018 - 14:03

Përbërësit

250 gr miell Teuta

250 gr djathë të bardhë

100 gr kos

2 kokra vezë

½ gotë vaj ulliri Olitalia

1 lk pluhur pjekës