Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Biskota të ngjyrosura me lëng panxhari

Postuar: 07/04/2017 - 21:59

Këto biskota më kujtojnë fëmijërinë. I përgatitnim kur prisnim pranverën, më pëlqenin shumë dhe gjithmonë kam menduar që ishin specialitet shqiptar. Vonë kam zbuluar që receta është me origjinë italiane, nga Abruzzo, ku këto biskota janë gjithmonë të pranishme, sidomos në festa për fëmijë dhe për festat e karnavaleve. Nuk janë gjë tjetër veçse biskota të lyera me pije të kuqe që quhet Alchermes. Në vend të kësaj pijeje, mund të përdorim ngjyrues natyral, siç është lëngu i panxharit të kuq.

 

Përbërësit: 100g sheqer ● 1 vezë ● 30ml qumësht ● 140g gjalpë i tretur i ftohtë ● 330g miell ● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira ● ½ lugë me lëkurë limoni të grirë ● 1 bustinë vanilje

Na duhen gjithashtu: reçel pjeshke ose Nutella ● liker Alchermes ose ngjyrë e kuqe ushqimore ose lëng panxhari të kuq ● bajame të qëruara ● sheqer

Përgatitja: ose me dorë ose në robot

1.Rrahim vezën me sheqerin, shtojmë gjalpin, qumështin, vaniljen, lëkurën e limonit të grirë, miellin dhe sodën nëpërmjet një site. I punojmë me dorë derisa të kemi një brumë homogjen dhe elastik.

2.Me brumin bëjmë topa të vegjël të shtypur pak nga njëra anë, I vendosim te tava e veshur me letër furre. I pjekim për 10 minuta me 180° në furrën e ngrohur më parë.

3.Kur biskotat e pjekura të jenë ftohur plotësisht, i bëjmë një gropë të vogël nga ana e sheshtë, I mbushim me reçel dhe një bajame. I bashkojmë më pas dyshe-dyshe, I lagim me pak Alchermes të përzier me pak ujë (raporti 10/1) ose me ngjyrë ushqimore të tretur në ujë. Pas t’i kemi ngjyrosur, i lyejmë me sheqer të bardhë dhe i lëmë të thahen përpara se t’i konsumojmë.

Shënim: Nëse do të përdorni ngjyrues ushqimorë, bëni kujdes ta përdorni me pakicë pasi mund t’u japin shije të hidhur biskotave.

Nga Linda Fishta

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 33

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 24/05/2018 - 12:01

Përbërësit
1 pako makarona spageti Garofalo
2 kuti ragu (360 gr) të gatshme Star
2 domate mesatare
1 lgj pure domate Star
2 lgj vaj ulliri 
1 koncentrat pule Gallina Blanca
1 lk sheqer, kripë, piper i zi

Postuar: 24/05/2018 - 10:47

1 pako peta për bakllava
300 gr djathë të shkrirë (maskarpone)
300 gr hurma Arabie
1 bustinë vanilje
200 gr gjalpë

Postuar: 24/05/2018 - 09:19

100 gr biskota me kafe
30 gr gjalpë
300-400 gr luleshtrydhe
200 gr salcë kosi
200 gr krem djathi (Filadelfia)
200 gr pana ëmbëlsire

Postuar: 23/05/2018 - 19:34

Kjo tortë greke me arra është shumë e pasur dhe nëse shoqërohet me kafe, verëra, liker e çaj të ftohtë, shijon më shumë!

Përbërësit për 6 persona:

Postuar: 23/05/2018 - 14:16

500 gr kërpudha
Kripë, piper i zi
1 kg miell 
3-4 qepë të njoma
½ gotë verë të bardhë
1 lgj mustardë
1 lgj majdanoz

Postuar: 23/05/2018 - 13:52

4 kokrra vezë
150 gr sheqer 
150 gr gjalpë ambienti
1 lç pluhur pjekës
250 gr miell 
3 lgj kakao

Postuar: 23/05/2018 - 13:20

1 pako peta
3-4 speca të kuq
7 kremviçe
150 gr djathë dhie
150 gr djathë kaçkavall
Kripë, piper i zi
1 kokërr vezë