Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Biskota të ngjyrosura me lëng panxhari

Postuar: 07/04/2017 - 21:59

Këto biskota më kujtojnë fëmijërinë. I përgatitnim kur prisnim pranverën, më pëlqenin shumë dhe gjithmonë kam menduar që ishin specialitet shqiptar. Vonë kam zbuluar që receta është me origjinë italiane, nga Abruzzo, ku këto biskota janë gjithmonë të pranishme, sidomos në festa për fëmijë dhe për festat e karnavaleve. Nuk janë gjë tjetër veçse biskota të lyera me pije të kuqe që quhet Alchermes. Në vend të kësaj pijeje, mund të përdorim ngjyrues natyral, siç është lëngu i panxharit të kuq.

 

Përbërësit: 100g sheqer ● 1 vezë ● 30ml qumësht ● 140g gjalpë i tretur i ftohtë ● 330g miell ● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira ● ½ lugë me lëkurë limoni të grirë ● 1 bustinë vanilje

Na duhen gjithashtu: reçel pjeshke ose Nutella ● liker Alchermes ose ngjyrë e kuqe ushqimore ose lëng panxhari të kuq ● bajame të qëruara ● sheqer

Përgatitja: ose me dorë ose në robot

1.Rrahim vezën me sheqerin, shtojmë gjalpin, qumështin, vaniljen, lëkurën e limonit të grirë, miellin dhe sodën nëpërmjet një site. I punojmë me dorë derisa të kemi një brumë homogjen dhe elastik.

2.Me brumin bëjmë topa të vegjël të shtypur pak nga njëra anë, I vendosim te tava e veshur me letër furre. I pjekim për 10 minuta me 180° në furrën e ngrohur më parë.

3.Kur biskotat e pjekura të jenë ftohur plotësisht, i bëjmë një gropë të vogël nga ana e sheshtë, I mbushim me reçel dhe një bajame. I bashkojmë më pas dyshe-dyshe, I lagim me pak Alchermes të përzier me pak ujë (raporti 10/1) ose me ngjyrë ushqimore të tretur në ujë. Pas t’i kemi ngjyrosur, i lyejmë me sheqer të bardhë dhe i lëmë të thahen përpara se t’i konsumojmë.

Shënim: Nëse do të përdorni ngjyrues ushqimorë, bëni kujdes ta përdorni me pakicë pasi mund t’u japin shije të hidhur biskotave.

Nga Linda Fishta

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 30

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2018 - 19:43

Përbërësit:

gjysme kg lulelakër

1 vezë

1 shishe uje mineral

1 gotë miell

1 lugë të çajit karbonat

kripë

biber i kuq

1 tas jogurt

Përgatitja

Postuar: 16/01/2018 - 10:11

Portokall, limon, xhenxhefil, hudhër dhe qepë për të parandaluar dhe trajtuar simptomat e gripit. Të këqijat e sezonit, luftohen edhe në tryezë!

Postuar: 14/01/2018 - 17:46

Si thoni për një gjellë me patate dhe bizele? Receta e mëposhtme do ju ndihmojë ta përgatisni:

Postuar: 14/01/2018 - 12:22

Nëse i pëlqeni hudhrat atëherë kjo bukë do ju duket thjesht fantastike! Koha për ta provuar me anë të recetës së mëposhtme

Përbërësit:

Postuar: 12/01/2018 - 23:01

Përbërsit:

gjysmë mish pule

2 speca të kuq

5 tranguj

3 fleta qepë

1 tubë majdanoz

1 tubë koper

Postuar: 12/01/2018 - 22:22

I lehtë e me shije, nuk do ta dalloni nga akullorja.

Përbërësit:

3 gota luleshtrydhe të ngrira

3 kivi, të qëruar dhe të grirë

Postuar: 12/01/2018 - 19:28

Përbërësit:

7 gota uje te pules

2 gota mish pule

1 lugë salcë

1 lugë miell

2 lugë biber i kuq