Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Biskota tërshëre me mana shtogu, lajthi dhe kakako

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht? Epo me to nuk mund të bëni vetëm çaj por dhe reçel dhe t'i përdorni gjerësisht në gatime si të ëmbla dhe të kripura. Të pasur me antioksidantë natyral, janë një alet i mirë për shëndetin tonë. Sot po sjellim për ju këto biskota të veçanta në shije

Përbërësit: 

  • 1 gotë mana shtogu,
  • 2 gota tërshërë,
  • 1 gotë miell,
  • 2 vezë,
  • 1 gotë sheqer intrgral,
  • 1 lugë të vogël ekstrat vanilje,
  • 4 lugë kakao,
  • 1 pako çokollatë e zezë për shkrirje,
  • 1 pako pluhur pjekës për ëmbëlsira,
  • 1 gotë lajthi të qëruara,
  • 1 gotë kos,
  • gjysmë gote vaj vegjetal misri ose luledielli.

 

Përgatitja:

(Masat janë bërë me gotat 1 përdorimshe)

Qëroni mollët dhe pritni në feta shumë të holla.
Vendosini të gjithë përbërësit e bazës në blender dhe përzijini derisa të bëhet një masë e kremtë.
Lyeni një tavë të ulët për torta me gjalpë dhe spërkateni me miell,derdhini në të brumin. Mbulojeni sipërfaqen e brumit me fetat e mollës, shtoni sipër fletëzat e bajameve, spërkateni me sheqer dhe shtoni pakëz gjalpë nëpër të gjithë sipërfaqen e kekut.
Vendoseni në furrën e nxehur më parë të piqet në 180°C për 25-30 minuta

(Bëni provën e shkopit përpara se ta hiqni nga furra)

Pasi të jetë pjekur lyeni të gjithë sipërfaqen e kekut me pak mjaltë ose reçel portokalli të holluar me ujë të ngrohtë.
Shërbejeni sipër me akullore me vanilje kur keku është ftohur paksa.

 

Marrë nga Adda'a All

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 41

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mirë, pikante, ta shërbeni dhe ta shijoni!

Përbërësit:

– 2 copë ramstek

– 1 lugë erëza

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer

Postuar: 12/08/2018 - 16:56

Të shijshme, të lehta, të ëmbla e të kripura, krepa ka rrëmbyer zemrat e gjithë shqiptarëve me sh