Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Biskota tërshëre me mana shtogu, lajthi dhe kakako

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht? Epo me to nuk mund të bëni vetëm çaj por dhe reçel dhe t'i përdorni gjerësisht në gatime si të ëmbla dhe të kripura. Të pasur me antioksidantë natyral, janë një alet i mirë për shëndetin tonë. Sot po sjellim për ju këto biskota të veçanta në shije

Përbërësit: 

  • 1 gotë mana shtogu,
  • 2 gota tërshërë,
  • 1 gotë miell,
  • 2 vezë,
  • 1 gotë sheqer intrgral,
  • 1 lugë të vogël ekstrat vanilje,
  • 4 lugë kakao,
  • 1 pako çokollatë e zezë për shkrirje,
  • 1 pako pluhur pjekës për ëmbëlsira,
  • 1 gotë lajthi të qëruara,
  • 1 gotë kos,
  • gjysmë gote vaj vegjetal misri ose luledielli.

 

Përgatitja:

(Masat janë bërë me gotat 1 përdorimshe)

Qëroni mollët dhe pritni në feta shumë të holla.
Vendosini të gjithë përbërësit e bazës në blender dhe përzijini derisa të bëhet një masë e kremtë.
Lyeni një tavë të ulët për torta me gjalpë dhe spërkateni me miell,derdhini në të brumin. Mbulojeni sipërfaqen e brumit me fetat e mollës, shtoni sipër fletëzat e bajameve, spërkateni me sheqer dhe shtoni pakëz gjalpë nëpër të gjithë sipërfaqen e kekut.
Vendoseni në furrën e nxehur më parë të piqet në 180°C për 25-30 minuta

(Bëni provën e shkopit përpara se ta hiqni nga furra)

Pasi të jetë pjekur lyeni të gjithë sipërfaqen e kekut me pak mjaltë ose reçel portokalli të holluar me ujë të ngrohtë.
Shërbejeni sipër me akullore me vanilje kur keku është ftohur paksa.

 

Marrë nga Adda'a All

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 35

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 27/05/2018 - 20:15

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Përbërësit:

4 presh

30 gram gjalpë

4 lugë gjelle miell

350 ml qumësht

Postuar: 26/05/2018 - 08:19

Përbërësit:
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë rukola
1 spec i kuq, 1 kungull
200 gr domate qershi
1 fileto pule
1 lgj gjalpë

Postuar: 25/05/2018 - 17:30

Kjo është sigurisht mënyra më e mirë për të marrë proteina në një pjatë të vetme. E shëndetshme, e lehtë dhe mund ta përgatisni në çdo stinë.

Postuar: 25/05/2018 - 16:54

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Postuar: 25/05/2018 - 14:14

250 gr miell 
250 gr djathë të bardhë
100 gr kos
2 kokra vezë
½ gotë vaj ulliri 
1 lk pluhur pjekës

Postuar: 25/05/2018 - 10:40

Sot do gatuajmë Rizoto me agrume dhe karkaleca

Përbërësit

1 portokall

350 gr oriz

60 gr gjalpë

1 limon

Piper te zi

Postuar: 24/05/2018 - 12:01

Përbërësit
1 pako makarona spageti Garofalo
2 kuti ragu (360 gr) të gatshme Star
2 domate mesatare
1 lgj pure domate Star