Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek me fasule

Postuar: 05/03/2018 - 11:30

Byreku me fasule është një mënyrë shumë e mirë për ti shfrytëzuar këto të fundit nëse ju kanë mbetur një ditë më parë.

Receta më poshtë ju tregon si ta përgatisni atë me peta të gatshme 

Përbërësit:

  • 1 pako peta të pjekura
  • 1 tas normal me fasule të përgatitura

Përgatitja:

Përgatisim fasulet si zakonisht por do ti lemë me shumë lëng 5-6 garuzhde lëng më tepër se zakonisht. Pasi i kemi përgatitur fasulet i lemë të ftohen dhe pastaj tepsinë e lyejmë me vaj, shtrojmë 2 peta, spërkasim me pak vaj dhe hedhim fasule, kështu veprojmë derisa të mbarojnë petat.

E vendosim në furrë për 1 orë ose deri sa të marrë një ngjyrë të errët si në foto, në temperaturë 250 gradë.

Kujdes: Duhet të shikoni mirë sasinë e lëngut që hidhni tek petat sepse byreku del shumë i lëngshëm. Në çdo shtresë hidhni një garuzhde të plotë!

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 45

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.