Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek me fasule

Postuar: 05/03/2018 - 11:30

Byreku me fasule është një mënyrë shumë e mirë për ti shfrytëzuar këto të fundit nëse ju kanë mbetur një ditë më parë.

Receta më poshtë ju tregon si ta përgatisni atë me peta të gatshme 

Përbërësit:

  • 1 pako peta të pjekura
  • 1 tas normal me fasule të përgatitura

Përgatitja:

Përgatisim fasulet si zakonisht por do ti lemë me shumë lëng 5-6 garuzhde lëng më tepër se zakonisht. Pasi i kemi përgatitur fasulet i lemë të ftohen dhe pastaj tepsinë e lyejmë me vaj, shtrojmë 2 peta, spërkasim me pak vaj dhe hedhim fasule, kështu veprojmë derisa të mbarojnë petat.

E vendosim në furrë për 1 orë ose deri sa të marrë një ngjyrë të errët si në foto, në temperaturë 250 gradë.

Kujdes: Duhet të shikoni mirë sasinë e lëngut që hidhni tek petat sepse byreku del shumë i lëngshëm. Në çdo shtresë hidhni një garuzhde të plotë!

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 74

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asnjëherë, ajo është receta e byrekut me mish të grirë, qepë dhe domate.

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat

Postuar: 29/11/2018 - 14:22

E ka emrin supa e Sulltanit sepse ka qenë ndër recetat e veçanta që përgatitej më shpesh e shtroh