Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek me portokall

Postuar: 12/03/2017 - 22:22

Keku me portokall është një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e shpejtë, pa kosto. Mund ta përdorni mëngjeseve, të shoqëruar me një gotë qumësht.

Përbërësit për tavë me kuadrate 23-24cm anësore të gjatë ose e rrumbullakët me diametër 26 cm:

●250g gjalpë i butë në temperaturë ambienti

●75g sheqer

●75g sheqer kaf

●100 ml lëng portokalli

●225g miell

●½lugë e vogël sode bukë

●1 lugë e vogël sodë për ëmbëlsira

●4 vezë

●lëngu dhe lëkura e grirë e 1 portokalli bio

Përgatitja:

Ndezim furrën në 180°.

Vëmë në robot të gjithë përbërësit e kekut (përveç atyre që do t’i hedhim sipër). I përziejmë për 2-3 minuta derisa të bëhen si masë homogjene. Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e miell dhe e pjekim për 35/40 minuta afërsisht ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër. Kur të jetë pjekur, e nxjerrim nga furra, por e lëmë në tavë.

Shënim: nëse nuk keni robot për kuzhinë, mund ta realizoni edhe me dorë. Në një tas përzieni dy llojet e sheqerit me gjalpin me rrahësin e vezëve me dorë ose elektrik, derisa të bëhen si shkumë. Shtoni më pas reçelin, miellin dhe sodden me sitë, vezët dhe së fundi lëngun dhe lëkurën e portokallit.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 5

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 28/03/2017 - 22:08

Nuk ka rëndësi si i gatuani, disa i pëlqejnë të buta e disa të pjekura mirë, vezët e rrahura vështirë se duan më shumë sesa gjalpë për tiganin dhe pak kripë dhe piper.

Postuar: 28/03/2017 - 22:00

Kjo është një recetë nga chef-i Bobby Flay që kombinon kërpudhat dhe shijen pikante të lakrave. Vaji i tartufit të bardhë i jep së gjithës një shije më të mirë.

Postuar: 28/03/2017 - 20:50

Doli në skenë si i fejuai i vajzës seksi të Eli Farës, Marinës.

Postuar: 27/03/2017 - 22:39

Edhe pse të gjesh pak pilaf të gatuar në shtëpi, është kënaqësi e madhe sepse mjafton ta ngrohësh e t’i shtosh diçka tjetër që të pëlqen dhe e ke gatin vaktin, e vërteta ë

Postuar: 26/03/2017 - 22:47

Nëse të gjithë kemi menduar se, të paktën, dimë të gatuajmë një vezë, me siguri do ndihemi keq pasi të lexojmë këtë.

Postuar: 22/03/2017 - 22:10

Ndryshe nga se jemi mësuar, prej përbërësve të mëposhtëm nuk do të përftojmë një kek të ëmbël por të kripur!

Postuar: 17/03/2017 - 20:08

Kjo është receta e mamasë që sërish do të na zgjidhë hallin.