Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek me portokall

Postuar: 12/03/2017 - 22:22

Keku me portokall është një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e shpejtë, pa kosto. Mund ta përdorni mëngjeseve, të shoqëruar me një gotë qumësht.

Përbërësit për tavë me kuadrate 23-24cm anësore të gjatë ose e rrumbullakët me diametër 26 cm:

●250g gjalpë i butë në temperaturë ambienti

●75g sheqer

●75g sheqer kaf

●100 ml lëng portokalli

●225g miell

●½lugë e vogël sode bukë

●1 lugë e vogël sodë për ëmbëlsira

●4 vezë

●lëngu dhe lëkura e grirë e 1 portokalli bio

Përgatitja:

Ndezim furrën në 180°.

Vëmë në robot të gjithë përbërësit e kekut (përveç atyre që do t’i hedhim sipër). I përziejmë për 2-3 minuta derisa të bëhen si masë homogjene. Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e miell dhe e pjekim për 35/40 minuta afërsisht ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër. Kur të jetë pjekur, e nxjerrim nga furra, por e lëmë në tavë.

Shënim: nëse nuk keni robot për kuzhinë, mund ta realizoni edhe me dorë. Në një tas përzieni dy llojet e sheqerit me gjalpin me rrahësin e vezëve me dorë ose elektrik, derisa të bëhen si shkumë. Shtoni më pas reçelin, miellin dhe sodden me sitë, vezët dhe së fundi lëngun dhe lëkurën e portokallit.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 37

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 24/04/2018 - 11:37

1. Tasat ku do të përgatisni akulloren kërkojnë 24 orë kohë për të ngrirë. Kështu që bëjeni ritual vendosjen e tyre në ngrirje të mbështjellë me një qese plastike.

Postuar: 24/04/2018 - 09:45

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm ndaj duhet pasur shumë kujdes në atë që konsumojmë. 
 

Postuar: 24/04/2018 - 09:44

Franca është e njohur në mbarë botën për larminë e ëmbëlsirave, për rafinimin që dallon kuzhinën e saj dhe mund të them me siguri që edhe mëngjesi francez nuk mbetet pas.

Postuar: 24/04/2018 - 09:06

Një pjatë e shëndetshme dhe shumë pranë gatimeve tona tradicionale. Sugjerim i Revista Shije për drekën e sotme. 

Përbërësit

Postuar: 24/04/2018 - 08:51

Përbërësit

Postuar: 24/04/2018 - 08:41

Supë krem spinaqi për një vakt të ushqyeshëm dhe plot shije. Me pak fjalë, plot vitamina në një pjatë.

Përgatitet në këtë mënyrë:

Përbërësit:

Postuar: 24/04/2018 - 08:30

Në këtë recetë do të mësoni se si të përgatisni mollë të pjekura me karamel dhe me verë të bardhë

Përbërësit

4 kokrra mollë

40 gr boronicë të tharë