Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek tigani “Pancakes” me livando dhe miell tërshëre

Postuar: 07/03/2017 - 10:51

Këta kekë tigani “pancakes” jo vetëm që do i bëjnë mëngjeset tuaja më të ëmbla dhe plotë aromë falë livandos, por janë dhe të freskëta me shtimin e kosit grek dhe frutave. Kjo recetë është postuar në stinën e pjeshkëve, por ju mund të përdorni çdo lloj fruti.

Përbërësit për dy persona

2 vezë

1 gotë tërshërë e bluar derisa keni përftuar një miell të kokrrizuar

2 lugë mjaltë

2 lugë kos grek ose kos të bardhë natyral

2 lugë gjalpë të shkrirë

një majë lugë të vogël pluhur pjekës për ëmbëlsira

4 lugë qumësht

1 lugë e vogël lule livando e freskët, në mungesë livando të thatë të cilën do e bluani derisa të bëhet pluhur.

1 lugë e vogël lëkurë e grirë limoni

Për ta shoqëruar:

Kos grek, në mungesë kulloni kosin normal me një napë në mënyrë që të keni një kos të trashë

2 -3 lugë mjaltë

fara lulëkuqeje

1 pjeshkë ose 1 banane

Përgatitja

Në një enë përzieni vezët me gjalpin, qumështin, kosin, mjaltin, shtoni dhe livandon, lëkurat e limonit, pluhurin pjekës dhe tërshërën. Përziejini mirë. Lëreni pak në frigorifer për nja 10 minuta të pushojë.

Nxehni mirë një tigan me fund që nuk ngjit dhe shtoni pak brumë në të. Lëreni të bëhet me bulëza sipër dhe kthejeni nga ana tjetër. Vazhdoni në këtë mënyrë për të gjithë pjesën e mbetur të brumit.

Shërbejeni sipër me kos, mjaltë, copëza pjeshke të qëruara apo bananeje dhe fara lulëkuqeje.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 13

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 28/03/2017 - 22:08

Nuk ka rëndësi si i gatuani, disa i pëlqejnë të buta e disa të pjekura mirë, vezët e rrahura vështirë se duan më shumë sesa gjalpë për tiganin dhe pak kripë dhe piper.

Postuar: 28/03/2017 - 22:00

Kjo është një recetë nga chef-i Bobby Flay që kombinon kërpudhat dhe shijen pikante të lakrave. Vaji i tartufit të bardhë i jep së gjithës një shije më të mirë.

Postuar: 28/03/2017 - 20:50

Doli në skenë si i fejuai i vajzës seksi të Eli Farës, Marinës.

Postuar: 27/03/2017 - 22:39

Edhe pse të gjesh pak pilaf të gatuar në shtëpi, është kënaqësi e madhe sepse mjafton ta ngrohësh e t’i shtosh diçka tjetër që të pëlqen dhe e ke gatin vaktin, e vërteta ë

Postuar: 26/03/2017 - 22:47

Nëse të gjithë kemi menduar se, të paktën, dimë të gatuajmë një vezë, me siguri do ndihemi keq pasi të lexojmë këtë.

Postuar: 22/03/2017 - 22:10

Ndryshe nga se jemi mësuar, prej përbërësve të mëposhtëm nuk do të përftojmë një kek të ëmbël por të kripur!

Postuar: 17/03/2017 - 20:08

Kjo është receta e mamasë që sërish do të na zgjidhë hallin.