Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek tigani “Pancakes” me livando dhe miell tërshëre

Postuar: 07/03/2017 - 10:51

Këta kekë tigani “pancakes” jo vetëm që do i bëjnë mëngjeset tuaja më të ëmbla dhe plotë aromë falë livandos, por janë dhe të freskëta me shtimin e kosit grek dhe frutave. Kjo recetë është postuar në stinën e pjeshkëve, por ju mund të përdorni çdo lloj fruti.

Përbërësit për dy persona

2 vezë

1 gotë tërshërë e bluar derisa keni përftuar një miell të kokrrizuar

2 lugë mjaltë

2 lugë kos grek ose kos të bardhë natyral

2 lugë gjalpë të shkrirë

një majë lugë të vogël pluhur pjekës për ëmbëlsira

4 lugë qumësht

1 lugë e vogël lule livando e freskët, në mungesë livando të thatë të cilën do e bluani derisa të bëhet pluhur.

1 lugë e vogël lëkurë e grirë limoni

Për ta shoqëruar:

Kos grek, në mungesë kulloni kosin normal me një napë në mënyrë që të keni një kos të trashë

2 -3 lugë mjaltë

fara lulëkuqeje

1 pjeshkë ose 1 banane

Përgatitja

Në një enë përzieni vezët me gjalpin, qumështin, kosin, mjaltin, shtoni dhe livandon, lëkurat e limonit, pluhurin pjekës dhe tërshërën. Përziejini mirë. Lëreni pak në frigorifer për nja 10 minuta të pushojë.

Nxehni mirë një tigan me fund që nuk ngjit dhe shtoni pak brumë në të. Lëreni të bëhet me bulëza sipër dhe kthejeni nga ana tjetër. Vazhdoni në këtë mënyrë për të gjithë pjesën e mbetur të brumit.

Shërbejeni sipër me kos, mjaltë, copëza pjeshke të qëruara apo bananeje dhe fara lulëkuqeje.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 16

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/02/2018 - 08:51

Një mëngjes super i shëndetshmë për të gjithë familjen. Për përgatitjen e kësaj recete ju duhen vetëm pak minuta dhe për më tepër do t’ju shijojë pa masë.

Përbërësit:

Postuar: 18/02/2018 - 19:37

Për të bërë djathin e tofusw, marrim nga kokrrat e sojës qumështin vegjetal dhe i shtojmë një mullëz të veçantë të quajtur nigar (klorur magnezi).

Postuar: 16/02/2018 - 14:24

Receta për ëmbëlsirën e quajtur pasteli daton rreth 6000 vjet më parë dhe u përgatit në Greqinë e lashtë dhe në Lindjen e Mesme.

Postuar: 15/02/2018 - 12:35

Një pjatë tepër e shijshme, por me të cilën duhet bërë kujdes teksa e gatuani, pasi nëse e tejkaloni nxehjen ato trashen dhe bëhen si llastik.

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht?

Postuar: 13/02/2018 - 14:22

E thjeshtë dhe e shëndetshme!

Postuar: 12/02/2018 - 12:49

Një pjatë e shëndetshme dhe jo shumë kalorike. Shumë pranë gatimeve tona tradicionale.

Përbërësit