Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Komposto qershie me limon

Postuar: 09/05/2017 - 22:48

Nëse edhe juve ju pëlqen shumë akullorja e shoqëruar me komposto apo reçel qershie, tani jeni në kohën më të mirë për ta përgatitur vetë, bazën e qershive. Sigurisht, mund ta përdorni edhe në ëmbëlsira të ndryshme, e rëndësishme është që ta bëni!

 

Përbërësit për dy vazo të vogla:

1 kg qershi

100 gr sheqer i bardhë

40 gr sheqer kaf

500 ml ujë

1 bustinë vanilje

lëkura e grirë e një limoni

50 g lëng limoni

 

Përgatitja:

Pastroni qershitë nga bërthama dhe hidhini në një enë ku do të shtoni dy llojet e sheqerit, lëngun e limonit dhe lëkurën e tij. Përziejini mirë dhe vendosini në zjarr të ngadaltë deri sa të shihni bulëzat e para të zierjes. Në këtë moment, ulni temperaturën e zjarrit dhe shtoni vaniljen. Lëreni edhe për 40 minuta të tjera dhe më pas do të jetë gati. Pasi të ftohet, shpërndaheni nëpër enët e qelqit.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 96

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/11/2017 - 10:20

Çfarë na duhet të bëjmë për të përgatitur biskota energjie në shtëpi?

Ato duhet të jenë të mbushura me proteina dhe të përmbajnë shumë vlera ushqyese, por, mbi të gjitha, duhet të jenë të shijshme, apo jo?

Postuar: 12/09/2017 - 21:56

Dasmat për këtë vit ende nuk kanë mbaruar . Çifti i radhës që do të kurorëzojë dashurinë është, moderatori i njohur, Labinot Gashi dhe Qëndresa .

Postuar: 27/08/2017 - 22:44

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Postuar: 31/07/2017 - 07:21

Një ëmbëlsirë e lehtë me kos që përgatitet me vetëm 4 përbërës. Do t’ju shijojë së tepërmi në këto ditë të ngrohta me diell.

Postuar: 31/07/2017 - 07:09

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve.

Postuar: 19/05/2017 - 21:32

Kërpudhat janë një burim i mirë fibrash e vitaminash dhe studimet e fundit sugjerojnë se metoda me të cilën i gatuani ndikon në masën e vlerave ushqyese që merrni prej tyre.