Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Krostatë me krem limoni, pa gjalpë

Postuar: 31/07/2017 - 07:09

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj
Krostata është një nga ëmbëlsirat më të shijshme dhe kaq të mirë sa me kremin e limonit, nuk e keni provuar më parë. E freskët dhe me aromë shumë të mirë!

Përbërësit për brumin frola, për tavë me diameter 22/24 cm:
• 250 g miell • 2 lugë të vogla sodë për ëmbëlsira (10 g) • 1 kokërr vezë • 100 ml vaj luledielli • 2 lugë ujë të nxehtë • 150 g sheqer • pak kripë • lëkura e 1 limoni organik e grirë në rende • 1/2 bustinë shafran pluhur (zafferano) - jo e domosdoshme

Përbërësit për kremin:
• 100 ml lëng limoni (2 limona mesatarë) • lëkura e 1 limoni organik e grirë në rende • 450 ml ujë • 50 g niseshte patatesh • 200 g sheqer • 1/2 bustinë shafran pluhur (zafferano) - jo e domosdoshme

Përgatitja:
1. Në fillim përgatisim kremin, i cili duhet të ftohet. Në një tenxhere, përziejmë të gjithë përbërësit e kremit dhe më pas e vëmë tenxheren në flakë të ulët, duke e përzier pa ndërprerje me rrahësen e vezëve me dorë. Kur kremi të jetë trashur, e heqim nga zjarri, shtojmë shafranin, e përziejmë me shpejtësi dhe e hedhim në një tas që të vaket, duke e mbuluar me plastmasë kuzhine, në kontakt direkt me të.

2. Përgatitja e brumit frola: në fillim, ndezim furrën në temperaturën 170° C.
Në një tas, përziejmë miellin dhe sodën të cilën e hedhim me sitë, kripën, vezën, sheqerin, lëkurën e limonit, vajin dhe së fundi shafranin e tretur në ujë të nxehtë. E punojmë me dorë derisa të përftojmë një brumë homogjen, e hapim me petës dhe pak miell, e shtrojmë në tavë të lyer me vaj e miell, por duke lënë pak brumë për ta zbukuruar sipër.

3. E shpojmë bazën me pirun, hedhim kremin, e zbukurojmë sipër me brumin që kishim lënë mënjanë dhe e vëmë të piqet në temperaturën 170° C për 35/40 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë poshtë dhe lart.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 82

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/05/2018 - 19:53

Përbërësit

300 gr spinaq

5 vezë

1 decilitër qumësht

5 lugë miell

1 pluhur për pjekje

20 gr djathë parmezan

PËR MBUSHJE

1 preshë

400 gr mish i bardhe i bluar

200 gr gjizë

5 lugë vaj

melmesa

kripë

Postuar: 21/05/2018 - 17:53

Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar.

Postuar: 21/05/2018 - 16:50

Përbërësit(për 6 racione)

Postuar: 21/05/2018 - 15:25

Ju ka shkuar në mendje për pak pilaf por nuk dini me çfarë ta shoqëroni? Ne e kemi përgjigjen që do t'ju tundojë! Qoftet e shtëpisë...Sa shkojnë sëbashku! 

Postuar: 21/05/2018 - 13:39

2 gota oriz Gold
3 gota qumësht
3-4 kokrra vezë
1 gotë ujë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë majdanoz
2 tufa koper

Postuar: 21/05/2018 - 13:36

600 gr patate
4 racione mish pule
1 portokall (lëngun)
1 lk sheqer
1 lgj mustardë
1 lgj keçap, 1 lgj mjaltë

Postuar: 20/05/2018 - 14:03

Përbërësit

250 gr miell Teuta

250 gr djathë të bardhë

100 gr kos

2 kokra vezë

½ gotë vaj ulliri Olitalia

1 lk pluhur pjekës