Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Krostatë me krem limoni, pa gjalpë

Postuar: 31/07/2017 - 07:09

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj
Krostata është një nga ëmbëlsirat më të shijshme dhe kaq të mirë sa me kremin e limonit, nuk e keni provuar më parë. E freskët dhe me aromë shumë të mirë!

Përbërësit për brumin frola, për tavë me diameter 22/24 cm:
• 250 g miell • 2 lugë të vogla sodë për ëmbëlsira (10 g) • 1 kokërr vezë • 100 ml vaj luledielli • 2 lugë ujë të nxehtë • 150 g sheqer • pak kripë • lëkura e 1 limoni organik e grirë në rende • 1/2 bustinë shafran pluhur (zafferano) - jo e domosdoshme

Përbërësit për kremin:
• 100 ml lëng limoni (2 limona mesatarë) • lëkura e 1 limoni organik e grirë në rende • 450 ml ujë • 50 g niseshte patatesh • 200 g sheqer • 1/2 bustinë shafran pluhur (zafferano) - jo e domosdoshme

Përgatitja:
1. Në fillim përgatisim kremin, i cili duhet të ftohet. Në një tenxhere, përziejmë të gjithë përbërësit e kremit dhe më pas e vëmë tenxheren në flakë të ulët, duke e përzier pa ndërprerje me rrahësen e vezëve me dorë. Kur kremi të jetë trashur, e heqim nga zjarri, shtojmë shafranin, e përziejmë me shpejtësi dhe e hedhim në një tas që të vaket, duke e mbuluar me plastmasë kuzhine, në kontakt direkt me të.

2. Përgatitja e brumit frola: në fillim, ndezim furrën në temperaturën 170° C.
Në një tas, përziejmë miellin dhe sodën të cilën e hedhim me sitë, kripën, vezën, sheqerin, lëkurën e limonit, vajin dhe së fundi shafranin e tretur në ujë të nxehtë. E punojmë me dorë derisa të përftojmë një brumë homogjen, e hapim me petës dhe pak miell, e shtrojmë në tavë të lyer me vaj e miell, por duke lënë pak brumë për ta zbukuruar sipër.

3. E shpojmë bazën me pirun, hedhim kremin, e zbukurojmë sipër me brumin që kishim lënë mënjanë dhe e vëmë të piqet në temperaturën 170° C për 35/40 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë poshtë dhe lart.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 92

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mirë, pikante, ta shërbeni dhe ta shijoni!

Përbërësit:

– 2 copë ramstek

– 1 lugë erëza

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer

Postuar: 12/08/2018 - 16:56

Të shijshme, të lehta, të ëmbla e të kripura, krepa ka rrëmbyer zemrat e gjithë shqiptarëve me sh