BREAKING NEWS

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes
x
BREAKING NEWS

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për
x
BREAKING NEWS

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj
x
BREAKING NEWS

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian
x
BREAKING NEWS

Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet

Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe
x
BREAKING NEWS

Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë

Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57
x
BREAKING NEWS

Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...

Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në
x

Guzhinë

Krostatë me krem limoni, pa gjalpë

Krostatë me krem limoni, pa gjalpë

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj
Krostata është një nga ëmbëlsirat më të shijshme dhe kaq të mirë sa me kremin e limonit, nuk e keni provuar më parë. E freskët dhe me aromë shumë të mirë!

Përbërësit për brumin frola, për tavë me diameter 22/24 cm:
• 250 g miell • 2 lugë të vogla sodë për ëmbëlsira (10 g) • 1 kokërr vezë • 100 ml vaj luledielli • 2 lugë ujë të nxehtë • 150 g sheqer • pak kripë • lëkura e 1 limoni organik e grirë në rende • 1/2 bustinë shafran pluhur (zafferano) - jo e domosdoshme

Përbërësit për kremin:
• 100 ml lëng limoni (2 limona mesatarë) • lëkura e 1 limoni organik e grirë në rende • 450 ml ujë • 50 g niseshte patatesh • 200 g sheqer • 1/2 bustinë shafran pluhur (zafferano) - jo e domosdoshme


Përgatitja:
1. Në fillim përgatisim kremin, i cili duhet të ftohet. Në një tenxhere, përziejmë të gjithë përbërësit e kremit dhe më pas e vëmë tenxheren në flakë të ulët, duke e përzier pa ndërprerje me rrahësen e vezëve me dorë. Kur kremi të jetë trashur, e heqim nga zjarri, shtojmë shafranin, e përziejmë me shpejtësi dhe e hedhim në një tas që të vaket, duke e mbuluar me plastmasë kuzhine, në kontakt direkt me të.

2. Përgatitja e brumit frola: në fillim, ndezim furrën në temperaturën 170° C.
Në një tas, përziejmë miellin dhe sodën të cilën e hedhim me sitë, kripën, vezën, sheqerin, lëkurën e limonit, vajin dhe së fundi shafranin e tretur në ujë të nxehtë. E punojmë me dorë derisa të përftojmë një brumë homogjen, e hapim me petës dhe pak miell, e shtrojmë në tavë të lyer me vaj e miell, por duke lënë pak brumë për ta zbukuruar sipër.

3. E shpojmë bazën me pirun, hedhim kremin, e zbukurojmë sipër me brumin që kishim lënë mënjanë dhe e vëmë të piqet në temperaturën 170° C për 35/40 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë poshtë dhe lart.