Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kungulleshka të mbushura, të pjekura në furrë

Postuar: 16/04/2018 - 07:34

Perberesit:

  • 3 cope kungulleshka madhesi mesatare
  • 1 qepe
  • 400 gr mish i bardhe pule
  • 100 ml vaj
  • 5 luge oriz te zier perghysem me pare
  • melmesa(krip,vegete piper i zi)

Per mejamen:

  • 3 luge miell
  • 180 gr ajke e tharte
  • 1 thelep hudher
  • magdanoz te grire 3 luge
  • 100 ml uje

Udhezimet:

  1. Kungulleshkat pastrohen dhe qerohen.
  2. Ndahen pergjysem dhe nga mesi u largohet pjesa e mbrendshme me thike.
  3. Ne nje tigan qesim vajin dhe qepen e grire imet.
  4. Pasi qepa te zbutet shtojme dhe orizin  gjsem te zier dhe shtojme pak uje.
  5. Pasti te shterroj uji ne tigan duke perzier vazhdimisht shtojme dhe mishin e bardhe te grire ne katrorka te vogla.
  6. Kriposim dhe piperosim  sipas shijes.
  7. Shtojme dhe pjesen e mbrendshme qe kemi larguar nga kungulleshka te cilen e kemi grire imet me thike.
  8. Perziejme mire.
  9. Ne nje tave per pjekje te lyer me yndyre qesim gjysmat e kungulleshkave.
  10. Me masen e pergaditur mbushim kungulleshkat dhe persiper sterpikim me pak vaj.
  11. Fusim taven ne furre te nxehte 200 grade per 20 minuta.Nxjerrim taven nga furra dhe persiper qesim mejamen prej magdanozi,hudhres se grire imet,ajken e tharte,miellin dhe ujin.
  12. Pastaj taven e kthejme ne furre edhe per 15 minuta.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 26/03/2019 - 10:59

Një recetë e pasur në vlera ushqyese dhe plot shije gjithashtu.

I pasur në proteina dhe vitaminë B6 mishi i pulës është jo vetëm i shijshëm, por edhe një mik i mirë organizmit tuaj.

Postuar: 25/03/2019 - 09:30

Vitet e e fundit, telenovelat turke kanë ‘’pushtuar’’ ekranet shqiptare,

Postuar: 25/03/2019 - 08:51

Qepët janë një nga përbërës thelbësor në kaq shumë receta, por gatimi i tyre shpesh na bën të der

Postuar: 25/03/2019 - 07:18

Makaronat në furrë janë pjata e preferuar e secilit prej nesh.

Postuar: 20/03/2019 - 09:36

Pispilia është padyshim ndër gatimet më speciale në kuzhinën shqiptare.

Postuar: 19/03/2019 - 10:48

Gatimet me mish pule janë të lehta, të shijshme e të shëndetshme.

Postuar: 17/03/2019 - 20:34

Kjo recetë do t’ju ofrojë shijen më të përkryer dhe të lehtë që keni provuar.