Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kungulleshka të mbushura, të pjekura në furrë

Postuar: 16/04/2018 - 07:34

Perberesit:

  • 3 cope kungulleshka madhesi mesatare
  • 1 qepe
  • 400 gr mish i bardhe pule
  • 100 ml vaj
  • 5 luge oriz te zier perghysem me pare
  • melmesa(krip,vegete piper i zi)

Per mejamen:

  • 3 luge miell
  • 180 gr ajke e tharte
  • 1 thelep hudher
  • magdanoz te grire 3 luge
  • 100 ml uje

Udhezimet:

  1. Kungulleshkat pastrohen dhe qerohen.
  2. Ndahen pergjysem dhe nga mesi u largohet pjesa e mbrendshme me thike.
  3. Ne nje tigan qesim vajin dhe qepen e grire imet.
  4. Pasi qepa te zbutet shtojme dhe orizin  gjsem te zier dhe shtojme pak uje.
  5. Pasti te shterroj uji ne tigan duke perzier vazhdimisht shtojme dhe mishin e bardhe te grire ne katrorka te vogla.
  6. Kriposim dhe piperosim  sipas shijes.
  7. Shtojme dhe pjesen e mbrendshme qe kemi larguar nga kungulleshka te cilen e kemi grire imet me thike.
  8. Perziejme mire.
  9. Ne nje tave per pjekje te lyer me yndyre qesim gjysmat e kungulleshkave.
  10. Me masen e pergaditur mbushim kungulleshkat dhe persiper sterpikim me pak vaj.
  11. Fusim taven ne furre te nxehte 200 grade per 20 minuta.Nxjerrim taven nga furra dhe persiper qesim mejamen prej magdanozi,hudhres se grire imet,ajken e tharte,miellin dhe ujin.
  12. Pastaj taven e kthejme ne furre edhe per 15 minuta.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 19

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.