Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kungulleshka të mbushura, të pjekura në furrë

Postuar: 16/04/2018 - 07:34

Perberesit:

  • 3 cope kungulleshka madhesi mesatare
  • 1 qepe
  • 400 gr mish i bardhe pule
  • 100 ml vaj
  • 5 luge oriz te zier perghysem me pare
  • melmesa(krip,vegete piper i zi)

Per mejamen:

  • 3 luge miell
  • 180 gr ajke e tharte
  • 1 thelep hudher
  • magdanoz te grire 3 luge
  • 100 ml uje

Udhezimet:

  1. Kungulleshkat pastrohen dhe qerohen.
  2. Ndahen pergjysem dhe nga mesi u largohet pjesa e mbrendshme me thike.
  3. Ne nje tigan qesim vajin dhe qepen e grire imet.
  4. Pasi qepa te zbutet shtojme dhe orizin  gjsem te zier dhe shtojme pak uje.
  5. Pasti te shterroj uji ne tigan duke perzier vazhdimisht shtojme dhe mishin e bardhe te grire ne katrorka te vogla.
  6. Kriposim dhe piperosim  sipas shijes.
  7. Shtojme dhe pjesen e mbrendshme qe kemi larguar nga kungulleshka te cilen e kemi grire imet me thike.
  8. Perziejme mire.
  9. Ne nje tave per pjekje te lyer me yndyre qesim gjysmat e kungulleshkave.
  10. Me masen e pergaditur mbushim kungulleshkat dhe persiper sterpikim me pak vaj.
  11. Fusim taven ne furre te nxehte 200 grade per 20 minuta.Nxjerrim taven nga furra dhe persiper qesim mejamen prej magdanozi,hudhres se grire imet,ajken e tharte,miellin dhe ujin.
  12. Pastaj taven e kthejme ne furre edhe per 15 minuta.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 25/04/2018 - 16:18

Kungujt e njomë dhe të mbushur janë një mënyrë e shkëlqyeshme për ta kthyer një perime të zakonshme apo shpesh edhe të mërzitshme në diçka të shijshme dhe tërheqëse.

Ja receta për përgatitjen e tyre:

Përbërësit:

Postuar: 25/04/2018 - 14:44

Përbërësit

2 pjeshka

2 kumbulla

2 Kivi

1 pjepër

400 ml ajkë

20 gr sheqer pluhur

Levore portokalli

Postuar: 25/04/2018 - 13:48

Do t"ju bëjnë mjeshtër të vërtetë. Po ju zbulojmë si ta largoni erën e pakëndshme të hudhrës nga gishtat, sa duhet zier saktë makaronat, si të përgatitni pure të butë

Postuar: 25/04/2018 - 13:21

Rregulli bazë është që me ushqim të lehtë shkojnë edhe verëra të lehta, ndërsa me ushqim të rëndë, verëra më të rënda. Me ëmbëlsira dihet se shkojnë verëra me shije të ëmbël.

Postuar: 25/04/2018 - 12:43

Në këtë artikull do të flasim për bukën “leopard” me qumësht, të krijuar nga një bukëpjekëse franceze Patricia Nascimento.

Postuar: 25/04/2018 - 07:22

Edhe nëse nuk keni kohë për përgatitje të mëngjesit, ka gjëra që mund të jenë në frigorifer dhe do të bëhen të mira edhe nëse i përgatitni në mbrëmje.

Postuar: 25/04/2018 - 07:19

Domatet përmbajnë një numër të lartë antioksidantësh që ndihmojnë në uljen e rrezikut të zhvillimit të tensionit të lartë dhe në pasjen e një shëndeti kardiovaskular sa më ideal