Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...
Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’
Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi
Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...
Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK
Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet
Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë
Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...
Lexoni se çfarë duhet tu hidhni vezëve, për të marrë maksimumin e shijes
Shkruar nga SOT.COM.AL 28 Mars 2017
Nuk ka rëndësi si i gatuani, disa i pëlqejnë të buta e disa të pjekura mirë, vezët e rrahura vështirë se duan më shumë sesa gjalpë për tiganin dhe pak kripë dhe piper. Nuk do ju thoshim të shtonit gjë tjetër, ose ndoshta vetëm pak djathë të grirë Cheddar, sepse i gjithë sekreti i vezëve të rrahura është te thjeshtësia e tyre.
Megjithatë në vend të kripës, mund t’i hidhni pak salcë soje. Duke e përzierë atë me vezët para se t’I hidhni për t’i skuqur, shija e kripur përhapet dhe nuk mund të ndodhë të grumbullohet në një pikë, siç ndodh me kripën. Ndërsa admiruesit e vezëve, intolerant ndaj glutenit, mund ta zëvendësojnë me tamari.
Ndoshta ju po mendoni që jemi duke komplikuar një veprim aq të thjeshtë e të dashur saç është përgatitja e ca vezëve të skuqura të rrahura, por nuk është ashtu. Këto produkte mjafton t’I blesh një herë dhe do jetë shumë e lehtë t’i përdorësh.
Shirley Chung, një finaliste në Top Chef 14, ka përdorur gjatë një programi veç salcës së sojën, mirin dhe vaj susami. Ndërkohë, blogerja dhe autorja e librave të gatimit Joy Wilson e ka konfirmuar këtë truk, duke thënë që e ka vjedhur nga studentja e Top Chef Stephanie Izzard, e cila përdor salcë soje në vend të kripës, e cila mund të bjerë në fund të pjatës, kur rreh vezët për një tigan të madh omelete. Ëilson, për t’ua pasuruar shijen, i shton në fund pak gjalpë dhe pak lëng lime-i.