Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Nuk dini çfarë të gatuani për drekë? Ja një tavë e shpejtë

Postuar: 16/04/2018 - 13:45

Përbërësit

500 gr mish pule

1 spec i gjelbert

1 spec i kuq

200 gr kërpudha

2 domate te grira ne rende

2 thelbinjë hudhër

100 gr proshutë e tymosur

4 tranguj turshi

1 qepë

filxhan verë të kuqe

filxhan supë e pulës

150 ml ajkë per zierje

kripë



Hapat

Fërgojme mishin e pules ne tigan me pak vaj, largojme nga zjarri.

Ne te njetin tigan pasi largojme mishin qesim specat e grira dhe pershuten e grire,fergojme derisa te zbuten.

Pasi te zbuten shtojme kerpudhat dhe fergojme derisa te shterroje lengu qe leshojne perimet.

Posa te avullohet lengu,shtojme qepen e grire ne copeza,pastaj shtojmedomatenose salce domates.hudhren e grire,venen e kuqe dhe trangujt e grire.

Shtojme nje filgjan supa pule ose ne munges edhe uje te thjeshte,kripen dhe veme ne furre per se bashku me mishin.

Pjekim per 50 minuta ne 180 grade, pastaj shtojme ajken per zierje dhe leme edhe per 15-20 minuta ne furre te nxehte

Servojme te nxehte sipas deshires

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 24

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asnjëherë, ajo është receta e byrekut me mish të grirë, qepë dhe domate.

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat

Postuar: 29/11/2018 - 14:22

E ka emrin supa e Sulltanit sepse ka qenë ndër recetat e veçanta që përgatitej më shpesh e shtroh