Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Nuk dini çfarë të gatuani për drekë? Ja një tavë e shpejtë

Postuar: 16/04/2018 - 13:45

Përbërësit

500 gr mish pule

1 spec i gjelbert

1 spec i kuq

200 gr kërpudha

2 domate te grira ne rende

2 thelbinjë hudhër

100 gr proshutë e tymosur

4 tranguj turshi

1 qepë

filxhan verë të kuqe

filxhan supë e pulës

150 ml ajkë per zierje

kripë



Hapat

Fërgojme mishin e pules ne tigan me pak vaj, largojme nga zjarri.

Ne te njetin tigan pasi largojme mishin qesim specat e grira dhe pershuten e grire,fergojme derisa te zbuten.

Pasi te zbuten shtojme kerpudhat dhe fergojme derisa te shterroje lengu qe leshojne perimet.

Posa te avullohet lengu,shtojme qepen e grire ne copeza,pastaj shtojmedomatenose salce domates.hudhren e grire,venen e kuqe dhe trangujt e grire.

Shtojme nje filgjan supa pule ose ne munges edhe uje te thjeshte,kripen dhe veme ne furre per se bashku me mishin.

Pjekim per 50 minuta ne 180 grade, pastaj shtojme ajken per zierje dhe leme edhe per 15-20 minuta ne furre te nxehte

Servojme te nxehte sipas deshires

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 25/04/2018 - 16:18

Kungujt e njomë dhe të mbushur janë një mënyrë e shkëlqyeshme për ta kthyer një perime të zakonshme apo shpesh edhe të mërzitshme në diçka të shijshme dhe tërheqëse.

Ja receta për përgatitjen e tyre:

Përbërësit:

Postuar: 25/04/2018 - 14:44

Përbërësit

2 pjeshka

2 kumbulla

2 Kivi

1 pjepër

400 ml ajkë

20 gr sheqer pluhur

Levore portokalli

Postuar: 25/04/2018 - 13:48

Do t"ju bëjnë mjeshtër të vërtetë. Po ju zbulojmë si ta largoni erën e pakëndshme të hudhrës nga gishtat, sa duhet zier saktë makaronat, si të përgatitni pure të butë

Postuar: 25/04/2018 - 13:21

Rregulli bazë është që me ushqim të lehtë shkojnë edhe verëra të lehta, ndërsa me ushqim të rëndë, verëra më të rënda. Me ëmbëlsira dihet se shkojnë verëra me shije të ëmbël.

Postuar: 25/04/2018 - 12:43

Në këtë artikull do të flasim për bukën “leopard” me qumësht, të krijuar nga një bukëpjekëse franceze Patricia Nascimento.

Postuar: 25/04/2018 - 07:22

Edhe nëse nuk keni kohë për përgatitje të mëngjesit, ka gjëra që mund të jenë në frigorifer dhe do të bëhen të mira edhe nëse i përgatitni në mbrëmje.

Postuar: 25/04/2018 - 07:19

Domatet përmbajnë një numër të lartë antioksidantësh që ndihmojnë në uljen e rrezikut të zhvillimit të tensionit të lartë dhe në pasjen e një shëndeti kardiovaskular sa më ideal