Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Patate me pana në furrë

Postuar: 15/04/2018 - 16:15

Pjata më oreksndjellëse që mund të keni provuar ndonjëherë. E thjeshtë dhe e shpejtë për tu përgatitur. Lexoni përbërësit..

Përbërësit:

700 gr patate

500 ml pana

100 gr djath pice

Gjalpë (për lyerjen e tavës

Kripë

Piper

Përgatitja:

Lajmë patatet, i qërojmë dhe i presim në feta mesatare.

I shtojmë në një enë të thellë dhe mbi të hedhim kremin e panës dhe i përziejmë mirë në mënyrë që kjo e fundit të shpërndahet në të gjitha copat e patateve.

Ndërkohë, me pak gjalpë lyejmë tavën  e pjekjes.

Hedhim një shtresë patatesh me pana dhe e spërkasim me kripë, piper dhe djathë të grirë.

Kështu veprojmë derisa të krijohen katër shtresa në tavë.

Në fund, mbi shtresat e patateve hedhim djathin e grirë të mbetur.

Ndezim furrën në temperaturën 180 gradë dhe e vendosim tavën në të për rreth 1 orë e 30 minuta.

Kur patatet dhe djathi të kenë marrë një ngjyrë të artë në kafe, i largojmë nga furra dhe më pas i servirim të ngrohta.

Shijojeni! 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 37

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asnjëherë, ajo është receta e byrekut me mish të grirë, qepë dhe domate.

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat

Postuar: 29/11/2018 - 14:22

E ka emrin supa e Sulltanit sepse ka qenë ndër recetat e veçanta që përgatitej më shpesh e shtroh