Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Patate me pana në furrë

Postuar: 15/04/2018 - 16:15

Pjata më oreksndjellëse që mund të keni provuar ndonjëherë. E thjeshtë dhe e shpejtë për tu përgatitur. Lexoni përbërësit..

Përbërësit:

700 gr patate

500 ml pana

100 gr djath pice

Gjalpë (për lyerjen e tavës

Kripë

Piper

Përgatitja:

Lajmë patatet, i qërojmë dhe i presim në feta mesatare.

I shtojmë në një enë të thellë dhe mbi të hedhim kremin e panës dhe i përziejmë mirë në mënyrë që kjo e fundit të shpërndahet në të gjitha copat e patateve.

Ndërkohë, me pak gjalpë lyejmë tavën  e pjekjes.

Hedhim një shtresë patatesh me pana dhe e spërkasim me kripë, piper dhe djathë të grirë.

Kështu veprojmë derisa të krijohen katër shtresa në tavë.

Në fund, mbi shtresat e patateve hedhim djathin e grirë të mbetur.

Ndezim furrën në temperaturën 180 gradë dhe e vendosim tavën në të për rreth 1 orë e 30 minuta.

Kur patatet dhe djathi të kenë marrë një ngjyrë të artë në kafe, i largojmë nga furra dhe më pas i servirim të ngrohta.

Shijojeni! 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.