Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Puding me vezë, ëmbëlsirë dietike pa miell

Postuar: 01/04/2017 - 22:52

Kur ndjek një dietë dobësimi, është e rëndësishme që të kënaqësh stomakun. Për këtë ju vijnë në ndihmë substancat që kanë shije të mrekullueshme, por nuk ju lejojnë të shëndosheni. Mes shumë përbërësve të këtyre ëmbëlsirave përmendim ëmbëlsuesit, aromatizuesit, kakaon, tërshërën (që është e detyrueshme gjatë dietës), miellin e misrit dhe xhelatinën

 

Puding me vezë

PËBËRËSIT për katër racione: 6 vezë, 500 ml qumësht të skremuar, një bustinë vanilje, 6 lugë sukraloz (është një ëmbëlsues) dhe pak arrë muskat.

PËRGATITJA: rrihni vezët fort; ngroheni qumështin në zjarr të ulët, së bashku me vaniljen dhe arrën muskat. Hidhuani pak nga pak qumështin e ngrohtë vezëve; hidhini ëmbëlsues¬in dhe vazhdoni ta përzieni. Masën e përftuar hidheni në tasat e vegjël dhe i piqni në banjëmari për rreth 30 minuta në temperaturën 160 gradë celsius.

Mund ta ulni pak temperaturën e furrës pas 20 minutave të para.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 33

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/11/2017 - 10:20

Çfarë na duhet të bëjmë për të përgatitur biskota energjie në shtëpi?

Ato duhet të jenë të mbushura me proteina dhe të përmbajnë shumë vlera ushqyese, por, mbi të gjitha, duhet të jenë të shijshme, apo jo?

Postuar: 12/09/2017 - 21:56

Dasmat për këtë vit ende nuk kanë mbaruar . Çifti i radhës që do të kurorëzojë dashurinë është, moderatori i njohur, Labinot Gashi dhe Qëndresa .

Postuar: 27/08/2017 - 22:44

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Postuar: 31/07/2017 - 07:21

Një ëmbëlsirë e lehtë me kos që përgatitet me vetëm 4 përbërës. Do t’ju shijojë së tepërmi në këto ditë të ngrohta me diell.

Postuar: 31/07/2017 - 07:09

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve.

Postuar: 19/05/2017 - 21:32

Kërpudhat janë një burim i mirë fibrash e vitaminash dhe studimet e fundit sugjerojnë se metoda me të cilën i gatuani ndikon në masën e vlerave ushqyese që merrni prej tyre.