Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Puding me vezë, ëmbëlsirë dietike pa miell

Postuar: 01/04/2017 - 22:52

Kur ndjek një dietë dobësimi, është e rëndësishme që të kënaqësh stomakun. Për këtë ju vijnë në ndihmë substancat që kanë shije të mrekullueshme, por nuk ju lejojnë të shëndosheni. Mes shumë përbërësve të këtyre ëmbëlsirave përmendim ëmbëlsuesit, aromatizuesit, kakaon, tërshërën (që është e detyrueshme gjatë dietës), miellin e misrit dhe xhelatinën

 

Puding me vezë

PËBËRËSIT për katër racione: 6 vezë, 500 ml qumësht të skremuar, një bustinë vanilje, 6 lugë sukraloz (është një ëmbëlsues) dhe pak arrë muskat.

PËRGATITJA: rrihni vezët fort; ngroheni qumështin në zjarr të ulët, së bashku me vaniljen dhe arrën muskat. Hidhuani pak nga pak qumështin e ngrohtë vezëve; hidhini ëmbëlsues¬in dhe vazhdoni ta përzieni. Masën e përftuar hidheni në tasat e vegjël dhe i piqni në banjëmari për rreth 30 minuta në temperaturën 160 gradë celsius.

Mund ta ulni pak temperaturën e furrës pas 20 minutave të para.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 26

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve. Shumica e preferonin të ëmbël, prandaj edhe ne po japim versionin pak të aromatizuar të saj; por nuk ishin të pakët edhe ata që e donin të kripur. Sido që të ishte, tava nuk ngelej asnjëherë bosh.

Postuar: 19/05/2017 - 21:32

Kërpudhat janë një burim i mirë fibrash e vitaminash dhe studimet e fundit sugjerojnë se metoda me të cilën i gatuani ndikon në masën e vlerave ushqyese që merrni prej tyre.

Postuar: 09/05/2017 - 22:48

Nëse edhe juve ju pëlqen shumë akullorja e shoqëruar me komposto apo reçel qershie, tani jeni në kohën më të mirë për ta përgatitur vetë, bazën e qershive.

Postuar: 07/05/2017 - 22:31

Luleshtrydhet janë në kohën e tyre më të mirë! Kanë pak kalori prandaj edhe nëse e teproni pak nuk keni pse ndiheni në faj!

Postuar: 02/05/2017 - 11:31

Një rizoto ideal për stinën e pranverës me molusqe dhe shparguj, një recetë e cila do të kthehet në një zgjidhje perfekte për darkat gjatë javës.

Postuar: 25/04/2017 - 22:49

Domatet e pjekura mund të shoqërojnë biskotat e kripura ose bukën e thekur të shoqëruar me pak djathë. Janë ide e mirë për darkat me miq kur parësore është vera

Postuar: 23/04/2017 - 22:42

Ky kek është një nga ëmbëlsirat që ish zonja e Shtëpisë së Bardhë e përgatiste më shpesh.