Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Pulë me speca dhe ullinj

Postuar: 20/02/2018 - 22:53

Përbërësit:

500 gr mish gjoks pule

2 speca te kuq

50 gr ullinj jeshil

2 thelpinj hudhre

1 lugë kaparinë

½ lugë Rigon

75 gr miell

20 gr gjalpë

2 lugë lëng limoni

majdanoz degëz

kripë

Biber i zi

Hapat
1
Ngrohni 3 lugë vaj në një tenxhere të madhe, në zjarr mesatar, fërgoni specat dhe hudhrën për 5 minuta.

2
Shtoni kaparinën, ullinjtë, rigonin, kripë, biber të zi.

3
Vendosni kapakun dhe lëreni në zjarr për 10 minuta ose derisa specat të zbuten.

4
Ndërkohë, kalojini filetat e pulës në miell, vishni mirë, skuqn, në një tenxhere të madhe me vajin e mbetur dhe gjalpë, në zjarr mesatar për 3 minuta.

5
Filetat ktheni në anën tjetër për 3 minuta të tjerë, hidhni kripë, biber të zi dhe spërkateni me lëngun e limonit.

6
Vazhdojeni gatimin për 2 minuta të tjerë ose derisa pula të jetë bërë mirë.

7
Vendosni specat në një pjate dhe u vini përsipër filetat e pulës, shoqëroni me majdanoz dhe shërbeni të ngrohtë.

8
Ju bëftë mirë

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 50

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.