Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Qepë të skuqura

Postuar: 04/03/2018 - 12:48

Qepa, e pasur me kripëra minerale dhe vitamina, është nga perimet më të përdorura në kuzhinë. Ajo gjen përdorim në pjata të ndryshme. I jep një shije tjetër çdo ushqimi të mundshëm, por le t’i lëmë fjalët dhe të tregojmë sesi skuqet qepa.

Përbërësit për 4 persona

1. 2 qepë të mëdha
2. Vaj ulliri
3. Piper i bardhë
4. Kripë

Përbërësit për brumin e skuqjes

1. 3 lugë miell
2. 3 lugë vaj ulliri
3. 1 vezë
4. Pak kripë
5. Pak piper

Përgatitja
1. Fillimisht përgatisni brumin. Në një tas përzieni miellin me vezën. Bashkoni vajin, kripën dhe piperin. Vazhdoni ta përzieni derisa të bëhet një masë pa gunga. Lëreni të qetësohet për një orë në temperaturën e ambientit.

Ndërkohë…
1. Qëroni dhe pritini qepët në formë unaze me një thikë të mprehtë.
2. Vendosini qepët e prera në një enë dhe mbulojini me ujë të ftohtë. Lërini të pushojnë gjysmë ore.

Pasi të kalojë gjysma e orës…

  1. Hiqjani ujin qepëve të prera
  2. Thajini me një copë pambuku ose letër kuzhine
  3. Futini në miellin e përgatitur
  4. Në një tigan ngrohni shumë vaj ulliri dhe skuqni qepët
  5. Pasi të jenë skuqur, lërini të pushojnë në një letër thithëse kuzhine
  6. Hidhini sipër kripë dhe piper.

Duhen shërbyer të nxehta!

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 19

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/06/2018 - 23:46

Përbërësit

200 gr mish peshku

1 kokë qepë

2 thelpinj hudhre

3 bukë rriska

1 vezë

1 lëvore limoni

5 decilitra lëng domatesh

Postuar: 23/06/2018 - 22:36

Zakonisht thuhet që shumë ilaçe duhet të merren dhe me ushqime, për të mbrojtur stomakun tuaj.

Postuar: 23/06/2018 - 22:23

Një sallatë e ftohtë me makarona dhe boronica do t'i japë shijen e munguar tryezave tuaj

Postuar: 23/06/2018 - 22:06

Disa njerëz i frikësohen përgatitjes së omëletës, por kini besim, nëse ju mund të bëni vezë të sk

Postuar: 23/06/2018 - 20:57

Përbërësit

500 gr salsiçe

1 kg patate

2 kokë qepë

Postuar: 23/06/2018 - 20:53

Kanella, bar gjumi, piper, xaferan, karafil, kamfur temjan etj.

Postuar: 23/06/2018 - 20:34

Kalconet me rikota janë një recetë me origjinë pulieze që me kalimin e kohës ka pasur ndryshime t