Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Sallatë me zarzavate të përziera

Postuar: 09/02/2018 - 21:56

Përbërësit

3 patate

2 karrota

125 gr bizele

125 gr djathë

6 lugë vaj vegjetal

1 lëng limoni

1 lugë majdanoz

1 lugë kaparinë

8 ullinj te zinj

kripë

Biber i zi

Hapat
1
Zieni patatet në ujë të vluar me kripë për 10 minuta ose derisa të zbutet.

2
Pastroni angjinarët duke ia hequr gjethet e jashtme të forta, pritni majën e kërcellit dhe të gjetheve të mbetura.

3
Preni angjinarët përgjysmë dhe me një thikë të mprehtë dhe largojani barin.

4
Zieni angjinarët, karotat dhe bizelet në ujë të bollshëm me kripë për 5 minuta, ose derisa të gjitha zarzavatett të zbuten.

5
Përzieni patatet, argjinaret, karotat e bizelet në një sallatier të madh, plotësoni me djathë dhe kripë e biber.

6
Përzieni vajin dhe lëngun vegjetal në një tas dhe hidhjani këtë sallatës.

7
Sallatën shoqëroni me majdanoz, kaparinë e ullinj dhe shërbeni.

8
Ju bëftë mirë! 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 14

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/02/2018 - 08:51

Një mëngjes super i shëndetshmë për të gjithë familjen. Për përgatitjen e kësaj recete ju duhen vetëm pak minuta dhe për më tepër do t’ju shijojë pa masë.

Përbërësit:

Postuar: 18/02/2018 - 19:37

Për të bërë djathin e tofusw, marrim nga kokrrat e sojës qumështin vegjetal dhe i shtojmë një mullëz të veçantë të quajtur nigar (klorur magnezi).

Postuar: 16/02/2018 - 14:24

Receta për ëmbëlsirën e quajtur pasteli daton rreth 6000 vjet më parë dhe u përgatit në Greqinë e lashtë dhe në Lindjen e Mesme.

Postuar: 15/02/2018 - 12:35

Një pjatë tepër e shijshme, por me të cilën duhet bërë kujdes teksa e gatuani, pasi nëse e tejkaloni nxehjen ato trashen dhe bëhen si llastik.

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht?

Postuar: 13/02/2018 - 14:22

E thjeshtë dhe e shëndetshme!

Postuar: 12/02/2018 - 12:49

Një pjatë e shëndetshme dhe jo shumë kalorike. Shumë pranë gatimeve tona tradicionale.

Përbërësit