Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të përgatisni në shtëpi reçel luleshtrydhesh

Postuar: 01/04/2017 - 22:55

Fruti i ëmbël i luleshtrydhes do t;ju duket edhe më i ëmbël nëse këtë të fundit e përgatisni në formën e reçelit. Ndonëse një frut që nuk konsumohet shumë i tillë, kohët e fundit gjyshet mamatë apo amvisat kanë filluar të përdorin fruta jo dhe aq tradicionale për të përgatitur reçele. Nëse dhe ju dëshironi ta përgatisni reçelin e luleshtrydhes në shtëpi lexoni më poshtë recetën

Për 2 kavanoza duhen: 

1,5 kg luleshtydhe, 

2 gota uji 

sheqer, 

1 limon i madh

Pëgatitja: 

Presim luleshtrydhet përgjysmë dhe i hedhim në një tas të madh, shtojmë gjysmën e sasisë së sheqerit dhe lëngun e limonit. E lemë kështu për 1-2 orë në një vend të freskët. Pastaj sasinë e luleshtrydheve e hedhim në një tenxhere dhe e vemë në zjarr të ngadaltë. Duke e përzier vazhdimisht, shojmë pak nga pak sasinë e mbetur të sheqerit dhe lëkurën e grirë imët të limonit. E lemë të ziejë edhe 5 minuta në qetësi dhe pasi merr valë, e heqim nga zjarri. Mbushen kavanozat me reçelin e nxehtë dhe lihen përmbys për 10 minuta./Living.al

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 40

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/11/2017 - 10:20

Çfarë na duhet të bëjmë për të përgatitur biskota energjie në shtëpi?

Ato duhet të jenë të mbushura me proteina dhe të përmbajnë shumë vlera ushqyese, por, mbi të gjitha, duhet të jenë të shijshme, apo jo?

Postuar: 12/09/2017 - 21:56

Dasmat për këtë vit ende nuk kanë mbaruar . Çifti i radhës që do të kurorëzojë dashurinë është, moderatori i njohur, Labinot Gashi dhe Qëndresa .

Postuar: 27/08/2017 - 22:44

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Postuar: 31/07/2017 - 07:21

Një ëmbëlsirë e lehtë me kos që përgatitet me vetëm 4 përbërës. Do t’ju shijojë së tepërmi në këto ditë të ngrohta me diell.

Postuar: 31/07/2017 - 07:09

Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve.

Postuar: 19/05/2017 - 21:32

Kërpudhat janë një burim i mirë fibrash e vitaminash dhe studimet e fundit sugjerojnë se metoda me të cilën i gatuani ndikon në masën e vlerave ushqyese që merrni prej tyre.