Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të përgatisni qumështorin tradicional

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve. Shumica e preferonin të ëmbël, prandaj edhe ne po japim versionin pak të aromatizuar të saj; por nuk ishin të pakët edhe ata që e donin të kripur. Sido që të ishte, tava nuk ngelej asnjëherë bosh. Pak për shije e pak për nostalgji, po sjellim recetën.

PËR 6 PERSONA:
80g miell, 2 vezë të plota, 200ml qumësht, 2 të verdha veze, 80g sheqer, 5 g vanilje, pak sheqer për sipër.

Skuqim miellin në pak gjalpë dhe pastaj shtojmë qumështin dhe 2 vezët e plota dhe e trazojmë në zjarr të ngadaltë derisa të trashet. E heqim nga zjarri dhe e hedhim në një tavë, mundësisht tavë dheu. I hedhim sipër 2 të verdhat e vezëve të rrahura dhe pak sheqer dhe e fusim në furrë me 180 gradë për 25- 30 minuta. Shërbehet e ftohtë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
You voted 4. Total votes: 87

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 14/01/2018 - 17:46

Si thoni për një gjellë me patate dhe bizele? Receta e mëposhtme do ju ndihmojë ta përgatisni:

Postuar: 14/01/2018 - 12:22

Nëse i pëlqeni hudhrat atëherë kjo bukë do ju duket thjesht fantastike! Koha për ta provuar me anë të recetës së mëposhtme

Përbërësit:

Postuar: 12/01/2018 - 23:01

Përbërsit:

gjysmë mish pule

2 speca të kuq

5 tranguj

3 fleta qepë

1 tubë majdanoz

1 tubë koper

Postuar: 12/01/2018 - 22:22

I lehtë e me shije, nuk do ta dalloni nga akullorja.

Përbërësit:

3 gota luleshtrydhe të ngrira

3 kivi, të qëruar dhe të grirë

Postuar: 12/01/2018 - 19:28

Përbërësit:

7 gota uje te pules

2 gota mish pule

1 lugë salcë

1 lugë miell

2 lugë biber i kuq

Postuar: 12/01/2018 - 11:57

Ky lloj gatimi është karakteristik për qytetin e Korçës, pasi fasulja pllaqi është një prej produkteve të zonës, që gjendet me lehtësi, shumë e freskët dhe e sezonit nga fe

Postuar: 11/01/2018 - 22:03

Përbërësit

1 patellxhan

PËRMBI

150 gr djathë

1 vezë

1 lugë të gjellës nisheste

gjysmë lugë të çajit kripë