Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të përgatisni qumështorin tradicional

Postuar: 09/07/2017 - 22:40

Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve. Shumica e preferonin të ëmbël, prandaj edhe ne po japim versionin pak të aromatizuar të saj; por nuk ishin të pakët edhe ata që e donin të kripur. Sido që të ishte, tava nuk ngelej asnjëherë bosh. Pak për shije e pak për nostalgji, po sjellim recetën.

PËR 6 PERSONA:
80g miell, 2 vezë të plota, 200ml qumësht, 2 të verdha veze, 80g sheqer, 5 g vanilje, pak sheqer për sipër.

Skuqim miellin në pak gjalpë dhe pastaj shtojmë qumështin dhe 2 vezët e plota dhe e trazojmë në zjarr të ngadaltë derisa të trashet. E heqim nga zjarri dhe e hedhim në një tavë, mundësisht tavë dheu. I hedhim sipër 2 të verdhat e vezëve të rrahura dhe pak sheqer dhe e fusim në furrë me 180 gradë për 25- 30 minuta. Shërbehet e ftohtë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 107

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/06/2018 - 23:46

Përbërësit

200 gr mish peshku

1 kokë qepë

2 thelpinj hudhre

3 bukë rriska

1 vezë

1 lëvore limoni

5 decilitra lëng domatesh

Postuar: 23/06/2018 - 22:36

Zakonisht thuhet që shumë ilaçe duhet të merren dhe me ushqime, për të mbrojtur stomakun tuaj.

Postuar: 23/06/2018 - 22:23

Një sallatë e ftohtë me makarona dhe boronica do t'i japë shijen e munguar tryezave tuaj

Postuar: 23/06/2018 - 22:06

Disa njerëz i frikësohen përgatitjes së omëletës, por kini besim, nëse ju mund të bëni vezë të sk

Postuar: 23/06/2018 - 20:57

Përbërësit

500 gr salsiçe

1 kg patate

2 kokë qepë

Postuar: 23/06/2018 - 20:53

Kanella, bar gjumi, piper, xaferan, karafil, kamfur temjan etj.

Postuar: 23/06/2018 - 20:34

Kalconet me rikota janë një recetë me origjinë pulieze që me kalimin e kohës ka pasur ndryshime t