Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Supë me bizele dhe pulë

Postuar: 13/02/2018 - 14:22

E thjeshtë dhe e shëndetshme! Supa me bizele dhe pulë, nuk ju merr shumë edhe aq shumë kohë për ta përgatitur, por mbi të gjitha është mjaft e shëndetshme dhe një vakt tepër i mirë.

Përbërësit: 

  •  2 gota bizele
  •  2 litra ujë të ftohtë
  • 500 gramë mish pule me kocka
  •  2 qepë të prera në copa të vogla
  •  Gjysmë luge çaji me kripë
  •  ¼ lugës së çajit me piper të zi
  •  borzilok të thatë
  •  3 gjethe selino
  • 3 karrota të prera
  • 1 patate e prerë në kube
  • Përgatitja:
  • - Në një tenxhere hidhni 2 litra ujë dhe më pas shtoni bizelet. Nëse doni që bizelet të ziejnë më shpejt, mund ti vendosni ato në një enë me ujë dhe ti lini gjatë natës.
    - Pasi bizelet kanë nisur të ziejnë, shtoni mishin e pulës, qepë, kripë, piper dhe borzilok. Më pas, vendosini kapakun dhe lëreni të ziejë, duke e parë herë pas here.
    - Më pas, hiqni kockat dhe priteni mishin në copa të vogla për supë. Shtoni selino, karrota dhe patate. Më pas, lërini të ziejnë rreth 30 deri në 40 minuta. 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 17

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/02/2018 - 08:51

Një mëngjes super i shëndetshmë për të gjithë familjen. Për përgatitjen e kësaj recete ju duhen vetëm pak minuta dhe për më tepër do t’ju shijojë pa masë.

Përbërësit:

Postuar: 18/02/2018 - 19:37

Për të bërë djathin e tofusw, marrim nga kokrrat e sojës qumështin vegjetal dhe i shtojmë një mullëz të veçantë të quajtur nigar (klorur magnezi).

Postuar: 16/02/2018 - 14:24

Receta për ëmbëlsirën e quajtur pasteli daton rreth 6000 vjet më parë dhe u përgatit në Greqinë e lashtë dhe në Lindjen e Mesme.

Postuar: 15/02/2018 - 12:35

Një pjatë tepër e shijshme, por me të cilën duhet bërë kujdes teksa e gatuani, pasi nëse e tejkaloni nxehjen ato trashen dhe bëhen si llastik.

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht?

Postuar: 12/02/2018 - 12:49

Një pjatë e shëndetshme dhe jo shumë kalorike. Shumë pranë gatimeve tona tradicionale.

Përbërësit

Postuar: 11/02/2018 - 19:57

Përbërësit: