Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë e shijshme me kunguj dhe qumësht

Postuar: 11/01/2018 - 14:54

Në këto ditë të ftohtë do të dëshironit një tavë me kunguj në furrë dhe ta shijoni së bashku me një sallatë të freskët? Nuk keni shumë punë për të bërë.

Përbërësit për 4 persona

  • 6 vezë mesatare
  • 4­5 kunguj të vegjël
  • 1 qepë e njomë e vogël
  • 4 lugë qumësht
  • 3 lugë plot djath kaçkavall të grirë
  • 2 lugë galetë
  • 150 gr djath të bardhë
  • Disa gjethe majdanoz
  • Vaj ulliri
  • Gjalpë
  • Kripë
  • Piper
  • 4 feta buke të thekur për ta shoqëruar

Përgatitja:

Lajmë dhe pastrojmë kungujt (pa i qëruar), i ndajmë në 4 pjesë në mënyrë gjatësore dhe i presim në kubikë. Në një tigan kaurdisim lehtë në vaj ulliri qepën e grirë hollë derisa të bëhet transparente, shtojmë kungulleshkat dhe vazhdojmë gatimin duke i përzierë shpesh. I rregullojmë me kripë, piper dhe i gatuajmë për rreth 10 minuta derisa të zbuten. Shtojmë majdanozin e grirë dhe fikim zjarrin.

Në një enë rrahim vezët me qumështin, djathin kaçkavall, kripën, piperin duke shtuar në fund edhe kungujt. Lyejmë me pak gjalpë dhe galetë një tavë të rrumbullakët (me diametër 24­26 cm) dhe hedhim në të përbërjen me vezë dhe kunguj. Sipër shtojmë edhe djathin e bardhë të thërrmuar dhe e pjekim të gjithën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 20 minuta.

E heqim nga furra, e lemë disa minuta në mënyrë që masa të mpikset dhe e kthejmë nga ana tjetër mbi një pjatë të cekët. E presim në feta, e spërkasim me pak piper të zi dhe e dekorojmë me disa gjethe majdanozi. E shoqërojmë me feta buke të thekura.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 84

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.