Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë korani me perime

Postuar: 18/03/2018 - 13:46

Kush ka shkuar e s'ka provuar tavën e famshme të koranit në Pogradec? Është rasti ta provoni ta gatuani vetë. Thuhet që dikur edhe mbretëresha e Anglisë porosiste nga ky peshk i shijshëm e unik.

Përbërësit:

  • 1,2 kg koran
  • 4 kokërr qepë (mesatare)
  • 2 copë spec
  • 2 copë karotë
  • 2 kokërr domate (të qëruara)
  • 60 ml vaj ulliri
  • 50 ml verë e bardhë
  • 30 ml uthull
  • 4 thelpi hudhër
  • 5 gjethe gjethe dafine
  • 1 gr piper i zi
  • 0.5 gr piper i kuq

Përgatitja:

  1. Fillimisht hidhni qepën në një tigan.
  2. Më pas shtoni karotën, specin dhe hudhrat.
  3. Pasi të zbuten pak këto përbërës (për t’i zbutur duhet pak ujë), shtoni domatet e grira imët ose në formë kubike.
  4. Pasi janë skuqur, në tavë shtroni koranin, të cilit i keni dhënë një skuqje të lehtë.
  5. Sipër hidhini masën e bërë gati më parë.
  6. Pasi është bërë, sipër hidhet një salcë e përgatitur me pak vaj ulliri, pak salcë domateje, pak piper të kuq dhe pak verë të bardhë.
  7. Futeni tavën në furrë në temperaturë 250 ºC për 45 minuta.
  8. Për dekorim shtoni pak majdanoz.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 74

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.