Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me kofshë pule dhe perime të pjekura

Postuar: 10/01/2018 - 14:04

Një kombinim fantastik i kofshëve të pulës me perime të pjekura. E lehtë në përbërës dhe përgatitje. Shijojeni!

Përbërësit:

1 kg kofshë pule
1 limon
3 lugë gjelle vaj ulliri
450 gram patate
1 karotë
2 rrepa
¼ filxhan çaji kopër e freskët
Kripë
Piper

Përgatitja:

  1. Ngrohni fillimisht furrën në temperaturën 280 gradë Celcius.
  2. Pastroni kofshët  e pulës dhe thajini me një pecetë. Spërkatini me kripë dhe piper dhe vendosini në një tavë.
  3. Shtoni gjysmën e lëngut të limonit mbi mishin e pulës sëbashku me 1 lugë gjelle vaj ulliri. Vendoseni tavën në furrë për 15 minuta.
  4. Ndërkohë, prejini patatet, rrepat dhe karotat dhe hidhini në një tas. Shtoni vajin e mbetur, pak kripë dhe piper dhe përziejini mirë.
  5. Hiqeni tavën nga furra dhe shpërndani perimet rreth mishit. Rikthejeni në furrë të piqen për 20 minuta. Shtrydhni mbi to limonin e mbetur.
  6. Shërbejini me kopër dhe pak kripë.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 46

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.