Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me mëlçi

Postuar: 19/03/2018 - 12:33

Një pjatë e preferuar nga të gjithë, për shijen fantastike që ka! Fjala është për tavën me mëlçi, e shijshme dhe e lehtë për tu përgatitur! 

Përbërësit:

  • 500 gr mëlçi,
  • 4 domate,
  • 1/2 qepë,
  • kripë dhe piper,
  • 2-3 hurdha,
  • 1/2 lugë kafeje me rigon,
  • 1 spec jeshil,
  • 100 gr djathë të grirë,
  • 4 lugë vaj ulliri.

Përgatitja:

  1. Sapo të nxehet vaji, hedhim mëlçitë dhe i skuqim për disa minuta.
  2. Shtojmë qepën, e lemë për disa minuta dhe hedhim hudhrat, rigonin, specin, kripën, piperin dhe i lemë akoma për disa minuta.
  3. Hedhim më pas domatet e qëruara dhe të grira dhe i lemë të zihen derisa të shterojë uji i domateve.
  4. Kalojmë mëlçitë në tepsinë e pjekjes, i spërkasim me djathë të grirë (parmixhano) dhe i fusim në furrë me 200 gradë për 10 minuta.

 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 11

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 26/04/2018 - 22:33

Përbërësit:
1 kg mish pule (i grirë)
2 kokërr qepë (të grira)
2 kokërr domate (të grira)
120 gr bukë (e grirë)
30 ml uthull balsamike
100 ml vaj ulliri
30 gr rigon
15 gr kripë
2 gr piper (i bluar në moment)

Postuar: 26/04/2018 - 22:23

Përbërësit

4 vezë

100 gr sheqer

100 gr gjalpë

70 gr miell

30 gr kakao

¼ Pluhur pjekje

PËR KREM

Postuar: 26/04/2018 - 20:27

Rizotoja pranverore me asparagë dhe kërpudha shampinjon është një trinom i shijes, ngjyrave dhe shtëndetit.

Postuar: 26/04/2018 - 20:11

Ju shkonte mendja se me kastravecat mund të përgatisni një sallatë kremoze? Shije ju tregon si ta përgatisni atë hap pas hapi... 

Përbërësit:

Postuar: 26/04/2018 - 18:48

Mjafton të keni pak fantazi dhe makaronat mund të shndërrohen në pjatën më praktike dhe të shijshme tuajën.

Postuar: 26/04/2018 - 15:54

Shumë interesante është gjetja se ka disa karamele që mund t’ju ndihmojnë ta eliminoni kollën.

Postuar: 26/04/2018 - 15:31

Është momenti t’ju prezantojmë me një tjetër recetë që sidomos në mbrëmje por edhe pasditeve do të ishte ideale për tu përgatitur. Nuk ka asgjë të komplikuar!