Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me makarona dhe kofsha pule

Postuar: 14/03/2018 - 20:11

Makaronat Ditali nga Baretto kombinuar me kofshat e pulës, përbëjnë tavën perfekte që i duhet tavolinës suaj sot!

                                  

Përbërësit

  • 3 kofshë pule
  • salcë (Baretti Cubetti di pomodoro)
  • 1 pako makarona(Ditali Baretti)
  • 1 qepë
  • pak majdanoz
  • 1 thelpi hudhër
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • kripë
  • piper
  • 1/2 litër ujë

 

Përgatitja

1-Grini imët qepën, majdanozin dhe hudhrën. Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën dhe më pas shtoni dy lugë gjelle nga salca Baretti.

2-Teksa i përzieni mirë shtoni makaronat Ditali nga Baretti. Shtoni kripë, piper dhe majdanoz. Shtoni edhe gjysmë litri ujë. I përzieni mirë dhe i lini të ziejnë.

3-Ndërkohë në një tigan tjetër më vaj ulliri vendosni për të skuqur mishin e pulës. Mos harroni ti hidhni kripë.

4-Kaloni makaronat në një enë të madhe qelqi. Sipër i vendosni kofshat e pulës të skuqura. Shtojini ujë derisa ena të mbushet plotësisht.

5-Vendosini në furrë për tu pjekur në temperaturë 180 gradë përreth 1 orë. Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 31

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 22/07/2018 - 21:13

Në Shqipëri, dhalla është një nga pijet më të preferuara të të gjitha stinëve, përgatitet nga kosi dhe uji, ndërkohë që në shumë raste përfshihet dhe kripa.

Postuar: 22/07/2018 - 21:10

Përbërësit më poshtë janë për 4-5 persona.

Postuar: 21/07/2018 - 22:54

Patëllxhani është ndër perimet më të preferuarat jo vetëm në Shqipëri por edhe në botë pasi përfi

Postuar: 21/07/2018 - 21:23

Maza e Zier është një traditë e vjetër e Shqipërisë së Veriut.

Postuar: 21/07/2018 - 21:11

Pengjiri jo vetëm që përgatitet ashtu si dikur por është pjesë e pandashme e listës së ëmbëlsirav

Postuar: 21/07/2018 - 18:24

2 gota oriz

4 gota e gjysëm ujë

1 bustinë koncentrat pule

250 gr bizele

Postuar: 21/07/2018 - 18:20

4 racione pule

kripë, piper, 1-2 lgj miell

1 qepë mesatare