Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me patate, proshutë dhe djathë picash

Postuar: 11/01/2018 - 13:31

Një pjatë tepër e shijshme, e cila bashkon mrekullisht shijen e patateve të pjekura me atë të proshutës, djathit dhe kremozitetin e salcës beshamel.
Mund ta përgatisni në çdo rast: kur keni shumë të ftuar për darkë, në drekat e të dielave tuaja apo edhe thjesht për ta shijuar si pjatë të vetme ose garniturë. Për më tepër, konsumohet si e nxehtë (Kujdes! Nuk do ta ruaj formën), ashtu dhe në temperaturë ambienti, prandaj mund ta përgatisni shumë përpara kohe.

Përbërësit: 

  • 4-5 patate të mëdha, të qeruara dhe të prera në feta të holla, 
  • 250gr djathë picash (djathë që shkrin), 
  • 250gr proshutë të pjekur në feta, 
  • 500ml salcë beshamel të përgatitur sipas recetës që e gjeni këtu, 
  • 4 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë, 
  • 2 lugë gjelle gjalpë.

 

Marrim një tavë të rrumbullakët e cila do të na nevojitet për të përgatitur recetën. E lyejmë me gjalpë dhe shtojmë në fund të saj 2-3 lugë salcë beshamel duke e përhapur mirë.
Shtrojmë fetat e patateve të cilat i mbivendosim lehtësisht sipër njëra-tjetrës, një shtresë djathë picash, një shtresë proshute të pjekur, përsëri 2-3 lugë beshamel dhe vazhdojmë në këtë mënyrë derisa të gjithë përbërësit të mbarojnë (duhet të formohen 3 shtresa).
Në fund, shtojmë beshamelin e mbetur, e spërkasim tavën me djathin e grirë kaçkavall, me pak gjalp dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180 gradë C për 45 minuta deri në 1 orë. E lëmë të ftohet plotësisht në temp.ambienti, e heqim nga forma dhe e shërbejmë të vakët të prerë në feta.

 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 44

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 24/06/2018 - 14:43

4 racione mish pule
1 qepë, 2 thelpinj hudhër
1 gotë verë të bardhë
2 kokrra domate
1 lgj pure domate
1 lk sheqer, ½ lk piper të kuq
Kripë, piper i zi

Postuar: 24/06/2018 - 14:42

Përbërësit

Postuar: 24/06/2018 - 13:34

Përbërësit

Postuar: 24/06/2018 - 11:51

Përbërësit

300 gr fileto pule

Postuar: 24/06/2018 - 11:15

1 pako petë të pjekura
150 gr gjalpë
6 kokrra vezë
800 ml qumësht

Postuar: 23/06/2018 - 23:46

Përbërësit

200 gr mish peshku

1 kokë qepë

Postuar: 23/06/2018 - 22:36

Zakonisht thuhet që shumë ilaçe duhet të merren dhe me ushqime, për të mbrojtur stomakun tuaj.