Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me patate, proshutë dhe djathë picash

Postuar: 11/01/2018 - 13:31

Një pjatë tepër e shijshme, e cila bashkon mrekullisht shijen e patateve të pjekura me atë të proshutës, djathit dhe kremozitetin e salcës beshamel.
Mund ta përgatisni në çdo rast: kur keni shumë të ftuar për darkë, në drekat e të dielave tuaja apo edhe thjesht për ta shijuar si pjatë të vetme ose garniturë. Për më tepër, konsumohet si e nxehtë (Kujdes! Nuk do ta ruaj formën), ashtu dhe në temperaturë ambienti, prandaj mund ta përgatisni shumë përpara kohe.

Përbërësit: 

  • 4-5 patate të mëdha, të qeruara dhe të prera në feta të holla, 
  • 250gr djathë picash (djathë që shkrin), 
  • 250gr proshutë të pjekur në feta, 
  • 500ml salcë beshamel të përgatitur sipas recetës që e gjeni këtu, 
  • 4 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë, 
  • 2 lugë gjelle gjalpë.

 

Marrim një tavë të rrumbullakët e cila do të na nevojitet për të përgatitur recetën. E lyejmë me gjalpë dhe shtojmë në fund të saj 2-3 lugë salcë beshamel duke e përhapur mirë.
Shtrojmë fetat e patateve të cilat i mbivendosim lehtësisht sipër njëra-tjetrës, një shtresë djathë picash, një shtresë proshute të pjekur, përsëri 2-3 lugë beshamel dhe vazhdojmë në këtë mënyrë derisa të gjithë përbërësit të mbarojnë (duhet të formohen 3 shtresa).
Në fund, shtojmë beshamelin e mbetur, e spërkasim tavën me djathin e grirë kaçkavall, me pak gjalp dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180 gradë C për 45 minuta deri në 1 orë. E lëmë të ftohet plotësisht në temp.ambienti, e heqim nga forma dhe e shërbejmë të vakët të prerë në feta.

 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 59

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 13/12/2018 - 09:19

Qumështori me petë dhe arra të pjekura është një ëmbëlsirë e mrekullueshme, shija e të cilit është e pa  përshkruar kur përgatitet nga mjeshtëria e duarve të amvisave shqiptare.

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asn

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat