Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me spinaq dhe qepë

Postuar: 12/02/2018 - 12:49

Një pjatë e shëndetshme dhe jo shumë kalorike. Shumë pranë gatimeve tona tradicionale.

Përbërësit

  • 500 gr patate
  • 400 gr bukë (me susam)
  • 300 gr spinaq
  • 3 qepë (të mëdha)
  • djathë kaçkavall
  • gjethe dafine
  • kripë

Përgatitja

  • Prijini në dysh horizontalisht qepët dhe pa i qëruar mbështetini në një tigan të nxehur mirë në anën pa lëkurë dhe piqini për 5-6 minuta.
  • Vendosini pastaj në një tenxhere të madh me 3-4 gjethe dafinë, hidhni 2 litra e gjysmë ujë të ftohtë dhe mbulojni. Vëreni të ziejë në një flakë të mesme, hidhni kripë dhe lëreni në vlim përreth 1 orë.
  • Pastroni spinaqin, hiqni kërcejtë e trashë dhe lajeni; duhet të merrni të paktën 200 gramë spinaq të pastër.
  • Qëroni patatet dhe prijini në kube. Flitroni lëngun e qepës, duhet të merrni 1.5 kg lëng dhe rivendoseni në zjarr enën. Gjatë zierjes hidhni patatet, lërini të gatuhen për të paktën 15 minuta, shtoni më pas spinaqin dhe gatuajeni dhe për 2-3 minuta.
  • Thekni në furrë bukën me susam të prerë në feta dhe mbuloni pjesën e fundit të një tave, hidhni sipër përgatitjen me spinaq dhe patate, mbulojeni me feta të tjera buke, hidhni sipër kaçkavall të prerë në fileto dhe futeni në furrë 200 °C për 10-15 minuta.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 32

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 27/05/2018 - 20:15

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Përbërësit:

4 presh

30 gram gjalpë

4 lugë gjelle miell

350 ml qumësht

Postuar: 26/05/2018 - 08:19

Përbërësit:
1 tufë sallatë jeshile
1 tufë rukola
1 spec i kuq, 1 kungull
200 gr domate qershi
1 fileto pule
1 lgj gjalpë

Postuar: 25/05/2018 - 17:30

Kjo është sigurisht mënyra më e mirë për të marrë proteina në një pjatë të vetme. E shëndetshme, e lehtë dhe mund ta përgatisni në çdo stinë.

Postuar: 25/05/2018 - 16:54

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Postuar: 25/05/2018 - 14:14

250 gr miell 
250 gr djathë të bardhë
100 gr kos
2 kokra vezë
½ gotë vaj ulliri 
1 lk pluhur pjekës

Postuar: 25/05/2018 - 10:40

Sot do gatuajmë Rizoto me agrume dhe karkaleca

Përbërësit

1 portokall

350 gr oriz

60 gr gjalpë

1 limon

Piper te zi

Postuar: 24/05/2018 - 12:01

Përbërësit
1 pako makarona spageti Garofalo
2 kuti ragu (360 gr) të gatshme Star
2 domate mesatare
1 lgj pure domate Star