Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me spinaq dhe qepë

Postuar: 12/02/2018 - 12:49

Një pjatë e shëndetshme dhe jo shumë kalorike. Shumë pranë gatimeve tona tradicionale.

Përbërësit

  • 500 gr patate
  • 400 gr bukë (me susam)
  • 300 gr spinaq
  • 3 qepë (të mëdha)
  • djathë kaçkavall
  • gjethe dafine
  • kripë

Përgatitja

  • Prijini në dysh horizontalisht qepët dhe pa i qëruar mbështetini në një tigan të nxehur mirë në anën pa lëkurë dhe piqini për 5-6 minuta.
  • Vendosini pastaj në një tenxhere të madh me 3-4 gjethe dafinë, hidhni 2 litra e gjysmë ujë të ftohtë dhe mbulojni. Vëreni të ziejë në një flakë të mesme, hidhni kripë dhe lëreni në vlim përreth 1 orë.
  • Pastroni spinaqin, hiqni kërcejtë e trashë dhe lajeni; duhet të merrni të paktën 200 gramë spinaq të pastër.
  • Qëroni patatet dhe prijini në kube. Flitroni lëngun e qepës, duhet të merrni 1.5 kg lëng dhe rivendoseni në zjarr enën. Gjatë zierjes hidhni patatet, lërini të gatuhen për të paktën 15 minuta, shtoni më pas spinaqin dhe gatuajeni dhe për 2-3 minuta.
  • Thekni në furrë bukën me susam të prerë në feta dhe mbuloni pjesën e fundit të një tave, hidhni sipër përgatitjen me spinaq dhe patate, mbulojeni me feta të tjera buke, hidhni sipër kaçkavall të prerë në fileto dhe futeni në furrë 200 °C për 10-15 minuta.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 16

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/02/2018 - 08:51

Një mëngjes super i shëndetshmë për të gjithë familjen. Për përgatitjen e kësaj recete ju duhen vetëm pak minuta dhe për më tepër do t’ju shijojë pa masë.

Përbërësit:

Postuar: 18/02/2018 - 19:37

Për të bërë djathin e tofusw, marrim nga kokrrat e sojës qumështin vegjetal dhe i shtojmë një mullëz të veçantë të quajtur nigar (klorur magnezi).

Postuar: 16/02/2018 - 14:24

Receta për ëmbëlsirën e quajtur pasteli daton rreth 6000 vjet më parë dhe u përgatit në Greqinë e lashtë dhe në Lindjen e Mesme.

Postuar: 15/02/2018 - 12:35

Një pjatë tepër e shijshme, por me të cilën duhet bërë kujdes teksa e gatuani, pasi nëse e tejkaloni nxehjen ato trashen dhe bëhen si llastik.

Postuar: 14/02/2018 - 10:46

I njihni manat e shtogut, ose shtogun siç i thonë gjerësisht?

Postuar: 13/02/2018 - 14:22

E thjeshtë dhe e shëndetshme!

Postuar: 11/02/2018 - 19:57

Përbërësit: