Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

10 këshilla për një akullore të shijshme në kushte shtëpie

Postuar: 24/04/2018 - 11:37

1. Tasat ku do të përgatisni akulloren kërkojnë 24 orë kohë për të ngrirë. Kështu që bëjeni ritual vendosjen e tyre në ngrirje të mbështjellë me një qese plastike.

2. Masa e akullores asnjëherë nuk është shumë e ftohtë. Mund ta hidhni atë në tasa jogurti (janë të hollë dhe praktikë) dhe ta lini gjithë natën në ngrirje.

3. Mos e mbushni plot tasin. ¾ mjafton dhe jep rezultat më të mirë. Mund të duket pak bosh, por nëse e mbushni rrafsh tasin, akullorja nuk do të lidhet si duhet.

4. Pavarësisht udhëzimeve të recetave, kur të shtoni të verdhat e vezëve tek qumështi i  vluar me përbërësit e tjerë që krijojnë bazën e akullores, sigurohuni që fillimisht të hidhni vetëm 3-4 lugë krem të nxehtë. Përziejini ngadalë. S’ka gjë më të keqe se sa të krijoni ca kokrriza të bezdisura nga shpejtësia.

5. Nëse përdorni alkool në akullore, duhet të jetë i moderuar sepse ndikon në aftësinë e akullores për të ngrirë.

6. Hidhini ekstraktet (vanilje, panjë, bajame etj) kur baza e akullores të jetë ftohur, por para se ta rrihni me mikser elektrik ose rrahëse vezësh për të garantuar maksimumin e shijes.

7. Elementet shtuese si copat e çokollatës arrat, etj. duhet t’i shtoni në minutin e fundit të rrahjes. Kremi duhet të jetë pothuajse gati. Përndryshe do t’i bënit pluhur.

8. Kontenierët e sheshtë janë më të mirë për të ngrirë dhe ruajtur akulloren sesa ata të rrumbullakët. Ata në formë drejtkëndëshe ruajnë mirë konsistencën e akullores.

9. Për të parandaluar formimin e kristaleve të akullit, mbuloni sipërfaqen me një qese plastike ose letër kuzhine para se të mbyllni tasin.

10. Akulloret e përgatitura në shtëpi mund të rezistojnë deri në një javë. Pas kësaj fillojnë të humbasin shijen dhe teksturën kështu që bëni mirë ta mbaroni shpejt.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 16

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 13/12/2018 - 09:19

Qumështori me petë dhe arra të pjekura është një ëmbëlsirë e mrekullueshme, shija e të cilit është e pa  përshkruar kur përgatitet nga mjeshtëria e duarve të amvisave shqiptare.

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asn

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat