BREAKING NEWS

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes
x
BREAKING NEWS

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për
x
BREAKING NEWS

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj
x
BREAKING NEWS

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian
x
BREAKING NEWS

Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet

Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe
x
BREAKING NEWS

Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë

Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57
x
BREAKING NEWS

Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...

Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në
x

Guzhinë

10 këshilla për një akullore të shijshme në kushte shtëpie

10 këshilla për një akullore të shijshme në kushte

1. Tasat ku do të përgatisni akulloren kërkojnë 24 orë kohë për të ngrirë. Kështu që bëjeni ritual vendosjen e tyre në ngrirje të mbështjellë me një qese plastike.

2. Masa e akullores asnjëherë nuk është shumë e ftohtë. Mund ta hidhni atë në tasa jogurti (janë të hollë dhe praktikë) dhe ta lini gjithë natën në ngrirje.

3. Mos e mbushni plot tasin. ¾ mjafton dhe jep rezultat më të mirë. Mund të duket pak bosh, por nëse e mbushni rrafsh tasin, akullorja nuk do të lidhet si duhet.

4. Pavarësisht udhëzimeve të recetave, kur të shtoni të verdhat e vezëve tek qumështi i  vluar me përbërësit e tjerë që krijojnë bazën e akullores, sigurohuni që fillimisht të hidhni vetëm 3-4 lugë krem të nxehtë. Përziejini ngadalë. S’ka gjë më të keqe se sa të krijoni ca kokrriza të bezdisura nga shpejtësia.

5. Nëse përdorni alkool në akullore, duhet të jetë i moderuar sepse ndikon në aftësinë e akullores për të ngrirë.

6. Hidhini ekstraktet (vanilje, panjë, bajame etj) kur baza e akullores të jetë ftohur, por para se ta rrihni me mikser elektrik ose rrahëse vezësh për të garantuar maksimumin e shijes.

7. Elementet shtuese si copat e çokollatës arrat, etj. duhet t’i shtoni në minutin e fundit të rrahjes. Kremi duhet të jetë pothuajse gati. Përndryshe do t’i bënit pluhur.

8. Kontenierët e sheshtë janë më të mirë për të ngrirë dhe ruajtur akulloren sesa ata të rrumbullakët. Ata në formë drejtkëndëshe ruajnë mirë konsistencën e akullores.

9. Për të parandaluar formimin e kristaleve të akullit, mbuloni sipërfaqen me një qese plastike ose letër kuzhine para se të mbyllni tasin.

10. Akulloret e përgatitura në shtëpi mund të rezistojnë deri në një javë. Pas kësaj fillojnë të humbasin shijen dhe teksturën kështu që bëni mirë ta mbaroni shpejt.