Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Akullore shtëpie me pjepër

Postuar: 20/07/2018 - 19:34

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tani që temperaturat janë rritur.

Krejt e lehtë, e shëndetshme dhe me shije të freskët.

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tani që temperaturat janë rritur.

Kërkon pak mundim dhe pak përbërës por të mrekullon me shijen e saj freskuese.

Mund ta kombinoni me fruta të ndryshme sipas dëshirës e ta konsumoni në çdo kohë të ditës, ajo do t’ju freskojë dhe ëmbëlsojë menjëherë mendjen edhe shpirtin jo vetëm ju por edhe më të dashurve tuaj.

Përgatitja e akullores së shtëpisë me pjepër

Përbërësit

500 gr tul pjepri

3 të verdha veze

100 gr sheqer

240 gr krem pana

1 lugë çaji vanilje

Përgatitja

Si fillim, kaloni tulin e pjeprit në mikser derisa masa të bëhet si pure e lëngshme dhe e butë.

Më pas, në një tas më vete bashkoni sheqerin me të verdhat e vezëve dhe rrihini fort derisa masa të bëhet kremoze dhe sheqeri të tretet.

Në një tjetër enë rrihni kremin e qumështit apo kremin pana, shtoni më pas kremin me të verdhat e e vezëve.

Përzjeini të gjitha bashkë, e më pas shtoni purenë e pjeprit dhe vaniljen.

Vijoni t’i përzjeni mire derisa masa të bëhet homogjene.

Hidheni të gjithë masën në një tas të madh dhe vendoseni në zonën e ngrirjes së frigoriferit për 4 orë.

Kur ta nxirrni nga frigoriferi, lëreni akulloren rreth 8 apo 10 minuta në temperaturë ambjenti dhe më pas shërbejeni.

Për një shije edhe më fantastike, këtë akullore mund ta përdorni edhe në shoqërimin e kekëve të ndryshëm apo edhe krepave të ëmbla.

Nëse preferoni akulloren mund ta shoqëroni edhe me copëza çokollate apo biskotash të ndryshme.

Akulloren mund ta kombinoni edhe me arra e bajame, kanellue dhe reçerla të ndryshëm.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 5

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/08/2018 - 12:11

Nëse keni zakon të përgatitni gjithçka dhe ti lani  ushqimet para gatimit, duke menduar se do ti pastroni nga bakteret, mendohuni përsëri.

Postuar: 18/08/2018 - 12:06

 Përbërësit:

Postuar: 16/08/2018 - 21:57

Problemi që haset më shumë kur mishi i pulës gatuhet në furrë, është se bëhet shumë i thatë.

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mir

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër