Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Bonbonet e borës, si t’i përgatisni në vetëm 30 minuta për natën e Vitit të Ri

Postuar: 26/12/2018 - 14:55

Përgatiten krejt lehtë dhe shpejtë në vetëm 30 minuta por shija e ëmbël e tyre të përfshin tërësisht.

Mjafton të provosh një prej tyre, e më pas vështirë të ndalesh pa ngrënë edhe disa të tjera.

Bonbonat prej bore ose të njohura ndryshe si bonbona me arrë kokosi sigurisht gjenden lehtë në supermarkete por kur i përgatit në shtëpi, të freskëta shija e tyre është edhe më superiore.

Krokante dhe me pluhur arrë kokosi nga jashtë, me mbushje kremoze dhe me një thelpi bajameje brenda kombinimi perfekt i tyre i lë pak vend imagjinatës së shijes.

Ndaj dhe nëse doni të ëmbëlsoni veten por edhe më të dashurit tuaj zgjedhja më ideale do të ishte pikërisht përgatitja e këtyre bonboneve.

Ju sjellim më poshtë recetën fantastike të bonboneve prej bore, të cilat në vetëm pak minuta do të jenë gati për t’i shijuar.

Receta e bonboneve prej bore

Përbërësit 

(Sasia e përbërësve më poshtë mjaftojnë për të përgatitur 30-35 bonbone)

260 ml qumësht i kondensuar i ëmbël (e gjeni kudo në supermarkete)

75 gr qumësht pluhur

30 gr gjalpë pa kripë (i ruajtur në temperaturë ambjenti)

35 thelpinj bajamesh

260 gr arrë kokosi e grirë (e gjeni kudo në supermarket)

Përgatitja

Në një tas apo enë të thellë shtoni qumështin e kondensuar, qumështin pluhur dhe gjalpin.

Përziejini mirë me njëra tjetrën derisa masa të bëhet e njëtrajtshme.

Shtoni arrën e kokosit të grirë dhe përziejini mirë. Kujdesuni që të lini mënjanë pak nga arra e kokosit e grirë për të lyer bonbonet në fund.

Futeni të gjithë masën në frigorifer, të ftohet përreth 20 minuta derisa masa të mund të shkëputet me dorë.

Në rast se nuk forcohet sa duhet shtojini edhe pak arrë kokosi të grirë dhe përziejeni.

Më pas, përmes një luge çaji krijoni format e bonboneve si toptha të vegjël në masën e një kokërr arre dhe futini nga një thelpi bajame brenda.

Pasi t’i keni rrumbullakosur sa duhet lyejini me arrë kokosi të grirë nga jashtë dhe vendosini në një pjatancë.

Këto ëmbëlsira ruhen në frigorifer.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/03/2019 - 09:36

Pispilia është padyshim ndër gatimet më speciale në kuzhinën shqiptare.

Postuar: 19/03/2019 - 10:48

Gatimet me mish pule janë të lehta, të shijshme e të shëndetshme.

Postuar: 17/03/2019 - 20:34

Kjo recetë do t’ju ofrojë shijen më të përkryer dhe të lehtë që keni provuar.

Postuar: 14/03/2019 - 18:17

Përbërësit për një tavë me diametër 24-26 cm:

Postuar: 14/03/2019 - 12:19

Kjo ëmbëlsirë e thjeshtë dhe me shije të mrekullueshme i ka rrënjët në traditën e lashtë Arbëresh

Postuar: 14/03/2019 - 07:55

Shija dhe aroma e kulaçit të sapo pjekur nuk zhgënjen asnjëherë për të sjellë pranë tryezës të gj

Postuar: 13/03/2019 - 12:23

Një studim i fundit mbi efektet e makaronave, nxjerr në pah një tjetër të vërtetë.